Прокуратура позбавила «газифікатора Пшонки» 4 мільйонів через ліцензію
29.05.2014   //  

За поданням прокуратури Менчикурівська сільрада скасувала результати тендеру на будівництво міжселищного газопроводу, який виграло ТОВ «Газфаєр Інвест». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

За даними «Віснику державних закупівель», відповідний договір вартістю 4,04 млн грн. уклали 4 грудня 2013 року.

Перевіркою прокуратури встановлено, що процедура державних закупівель відбулася з численними порушеннями закону. Зокрема, фірма-переможець надала конкурсному комітету недостовірні відомості про необхідну для будівництва спецтехніку та кваліфікованих працівників. А в якості субпідрядника планувалося залучити підприємство, у якого закінчився термін дії ліцензії на виконання спеціальних бурильних робіт.

Компанія «Газфаєр Інвест» зареєстрована на киянина Олександра Буглака. Фірма відома тим, що виграла тендери загальною вартістю понад 100 млн грн. на газифікацію населених пунктів Запорізької області, які входили до мажоритарного округу сина Генпрокурора Віктора Пшонки – Артема Пшонки. При цьому зафіксовані випадки, коли угоди з фірмою офіційно підписували вже після того, як в селі пустили газ – урочисто й за участі Пшонки-молодшого.