Кіпріоти мають сплатити 17 мільйонів штрафу за знищення газону на 100 гектарах в Кончі-Заспі
29.05.2014   //  

Суд стягнув з ТОВ «Будінвестгруп»на користь державного бюджету України та бюджету Києва 17 млн грн. шкоди, завданої державі внаслідок самовільного знищення газону при проведенні будівельних робіт на 23 кілометрі Столичного шосе у Голосіївському районі столиці. Про це свідчить постанова Київського апеляційного господарського суду від 15 травня.

«Будінвестгруп», не отримавши ордер на видалення зелених насаджень, здійнив намив піску на орендованій ділянці площею 100 га, в результаті чого було знищено луговий газон.

Знищення газону під час позапланової перевірки виявила Державна екологічна інспекція. Відомство здійснило розрахунок завданої шкоди на підставі урядової постанови.

ТОВ «Будінвестгруп» отримало ділянку площею 100 га в оренду у 2004 році для будівництва та експлуатації спортивно-оздоровчого комплексу строком на 25 років.

Засновниками ТОВ «Будінвестгруп» є кримчанин Анатолій Бєлоусов (80%), ТОВ «Лісове» і ТОВ «Союзконтракт-Енергія». Засновниками двох останніх фірм є кіпрська компанія «Девіжн Груп Лімітед» (Devision Group Limited) і ТОВ «ФК-Інвест», якою володіє ця ж кіпрська компанія.

Компанія «Девіжн Груп Лімітед» також є кінцевим власником ТОВ «Конча-Заспа», з яким суд розірвав договір оренди ділянки площею 147 га, розташованої в Обухівському районі Київської області.

ТОВ «Конча-Заспа» і ТОВ «Будінвестгруп» зареєстровані за однією адресою: Київ, вул. Іллінська, 16.