Фірма з орбіти екс-міністра охорони здоров’я отримає 1,4 мільйони від лікарів
29.05.2014   //  

КЗ «Київська обласна клінічна лікарня» 15 травня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Топсервіс-Медтехніка» на придбання обладнання для центру нейрохірургії лікарні. Вартість угоди складає 1,39 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено один комплект нейрохірургічної стійки 2013 – 2014 р. виготовлення. Термін гарантійного обслуговування повинен складати не менше 12 місяців.

«Топсервіс-Медтехніка» заснована донеччанином Олександром Алістренком і киянином Іллею Карбачевським.

Карбачевський також відомий як керівник благодійного фонду фармацевтичного бізнесмена Бориса Литовського «Здоров’я нації». У свою чергу Литовський є також засновником ВГО «Український медичний союз» разом із Юрієм Поляченком, народним депутатом, який до 22 лютого 2014 р. входив до фракції Партії регіонів. У 2006-2007 рр. Поляченко був міністром охорони здоров’я в уряді Віктора Януковича.

Єдиним конкурентом на тогхах стало ТОВ «Альянс Фарм» Геннадія і Жанни Левицьких.

Крім того, Жанна Левицька є керівником ТОВ «Український центр медичних технологій», співзасновником якого є Герман Фісталь, син керівника Донецького опікового центру Еміля Фісталя, якого пов’язують дружні стосунки з головою комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяною Бахтєєвою (Партія регіонів).

За даними «ВДЗ», компанія «Топсервіс-Медтехніка» з 2010 року виграла тендерів на суму 307,64 млн грн.