У Недашковського відписали 32 мільйони фірмі, після ревізії котрої його звільняли попереднього разу
28.05.2014   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 20 травня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Сєвєродонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс» на придбання програмно-технічного комплексу ПТК ПАМС за 31,93 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Програмно-технічний комплекс системи післяаварійного мониторингу (ПТК ПАМС)з апаратурою контролю рівня в реакторі. Цей, який комплекс також називають «чорним ящиком», купують для Запорізької АЕС. Доставити обладнання мають до кінця серпня поточного року.

Власником фірми «Імпульс» є кіпрська фірма «ІД&С (Індастріал Дівайсіз & Сістемз) Лімітед».

Єдиним конкурентом фірми було московське ТОВ «Инновационная фирма «СНИИП АТОМ», яке програло з різницею в три мільйони.

Нагадаємо, «Імпульс» фігурував в звіті Держфінінспекції про зловживання в системі «Енергоатому» за 2012 рік. За даними ревізорів, кілька угод з цією фірмою призвели до збитків держкомпанії, або не були погоджені аудиторами.

Через три місяці після оприлюднення звіту було звільнено керівника «Енергоатому» – Юрія Недашковського. Його замінив Віссаріон Кім, якого було звільнено вже у червні наступного року за рішенням судупо справі про перевищення службових повноважень. Новим керівником «Енергоатому» став Микита Константінов. З літа минулого року й по сьогодні фірма «Імпульс» тендерів не вигравала, поки початку березня Недашковський знову не очолив «Енергоатом».

Загалом з 2008 р. «Імпульс» виграв тендерів на 2,13 млрд грн., з них 1,59 млрд грн. припав на період 2008-2012р., коли «Енергоатом» очолював Недашковський.