Менеджер нардепа-«ударівця» розпиляв з фірмою нардепа 14 мільйонів на сільський клуб
27.05.2014   //  

Сокільницька сільрада Пустомитівського району Львівської області 19 травня уклала угоду з ТОВ «Тір» на будівництво клубу Центр мистецтв та дозвілля «Просвіта». Вартість угоди складає 14,20 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Приміщення розберуть і побудують наново, встановлять металопластикові вікна і двері, підлогу викладуть плиткою, паркетом та лінолеумом, також облаштують територію, засіють газони. Крім того, у вартість замовлення входить придбання меблів для клубу – крісла для глядацького залу, шафи, гримерні столи, шахові й тенісні столи, меблі для бібліотеки, сантехніка.

Коли буде готове приміщення невідомо, бо строком завершення робіт вказано 2014 рік/ «або до повного виконання робіт».

В лютому в оголошенні про заплановану закупівлю замовник повідомляв про очікувану вартість проекту близько 12,96 млн грн.

Власником компанії «Тір» є Юрій Пастернак. Він багато років працює директором ТОВ «ФК «Енергія-Інвест», яким володіють нардеп від партії «Удар» Ярослав Дубневич та його брат Богдан Дубневич.

Єдиним конкурентом на торгах з різницею пропозицій 0,6% було ТОВ «Енергія-Монтажсервіс», яке заснували дві компанії: ПП «Аркада – Сервіс» (76%) Назарія Лемика та ТОВ НВП «Енергія — Новояворівськ» (24%). Останню в свою чергу заснували ще три юридичні особи. Найбільшу частку має ТОВ «АПП «Львівське» братів Дубневичів — 92,4%. Решта розділена між двома місцевимми комунальними підприємствами: «Новояворівськтеплокомуненерго» та «Міські електричні мережі».

Відомо, що ці фірми не вперше стають єдиними учасниками тендеру.

За даними «Віснику держзакупівель», тендер на будівництво мистецького клубу в Сокільниках проводять уже вчетверте.

Перший договір було підписано з ТОВ «Вояр» у 2011 році вартістю 8,20 млн грн., наступного року аналогічний договір з цією ж фірмою складав 12,04 млн грн. Власником «Вояру» є Володимир Керницький, сільський голова Пасік-Зубрицьких, що знаходиться поряд з Сокільниками.

У 2013 році тендер на будівництво клубу розіграли між фірмами однієї родини. Вартість угоди склала 10,63 млн грн.

Чому раніше клуб так і не вдалося побудувати у «ВДЗ» не повідомлялося.