ЄДАПС і далі годується з держбюджету – допилює плоди контракту десятирічної давності
27.05.2014   //  

Державна міграційна служба України 20 травня за результатами тендеру уклала угоди з Консорціумом «ЄДАПС» на обслуговування Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування (ДІС) за 3,11 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про послуги з технічного та ремонтно-відновлювального обслуговування, адміністрування та технічної підтримки програмно-технічних комплексів вузлів регіонального та місцевого рівнів системи, а також її вузла центрального рівня.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «у одного учасника», оскільки Консорціум «ЄДАПС» є розробником технічного та робочого проектів ДІС, спеціалізованого програмного забезпечення, та постачальником обладнання програмно-технічних комплексів вузлів. При цьому замовник посилається на контракти щодо розробки ДІС з МВС у 2004р. і з МЗС у 2011р.

Минулого року на підтримку цієї системи ДМС виділив Консорціуму 13 млн грн.

Нагадаємо, «ЄДАПС» займав монопольне становище на ринку виготовлення державних документів, однак з літа 2013 року уряд та Верховна Рада прийняли кілька рішень, спрямованих на видалення «ЄДАПСу» з ринку виготовлення державних документів. Державні замовлення на ці бланки було передано поліграфкомбінату «Україна», який перейшов у відання Нацбанку України.