«Рідні» фірми внаглу розпиляли 10 мільйонів на проект Євросоюзу по захисту від паводків
26.05.2014   //  

Дністровсько-Прутське басейнове управління водних ресурсів 15 травня за результатами тендеру уклало угоду з ТВО «Київська будівельна компанія «Альянс» на будівництво автоматичних гідропостів та опадомірів за 9,78 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будівництво здійснюється у рамках міжнародного проекту MIS ETC 966 – «Попередження і захист від паводків в верхніх басейнах річок Сірет і Прут, шляхом впровадження сучасної системи моніторингу з автоматичними станціями – EAST AVERT».

Основною метою проекту є організація моніторингу стану вказаних річок, передбачення повеней і розробка геоінформаційної системи управління та картографування зон небезпеки і вірогідних зон затоплення.

З цією метою на річках Прут і Сірет будуть встановлені 17 автоматизованих гідро постів, ще 7 опадомірів поставлять у Карпатах, звідки річки беруть свій початок. Через GPRS дані спостережень потраплятимуть до диспетчерсько-аналітичних центрів гідрометеослужби та управління водного господарства.

Проект реалізується спільно з Молдовою та Румунією, які також потерпають від повеней, спричинених Сіретом і Прутом. Загальна вартість робіт – € 9,24 млн, із них €8,28 млн, тобто майже 90%, у вигляді гранту профінансує Євросоюз.

Власниками фірми «Альянс» є Олена Хоменко і «БС-Капітал», дочірня компанія фірми «1 ІNC», зареєстрованої на островах Сент-Вінсент і Гренадіни (Карибьке море).

Дочірню фірму карибського офшору в 2007-2013 р.р. очолював Дмитро Сергійович Лошаков. Людина з таким ПІБ у 2001-2003 р.р. також очолювала у якості директора, а також, за останніми даними SMIDA, є членом нагляд ради єдиного допущеного до участі конкурента – ПАТ «Банкомзв’язок».

Окрім того, компанії «БС-Капітал» і «Банкомзв’язок» офіційно зареєстровані за однією адресою: Київська обл., Сквирський район, село Безпечна, Ордаша, 19.

Пропозицію третього учасника, ТОВ «Оріон-Україна», яке зголошувалося виконати роботи на 3 мільйони дешевше, було відхилено – за неповний пакет документів і невідповідність техзавданню.