Дитячий санаторій на Чернігівщині, який профспілки вважали своїм з 2005 року, залишиться у власності держави
24.05.2014   //  

Дитячий санаторій ім. Щорса, що знаходиться у смт. Сосниця (Чернігівська обл.), залишається у власності держави. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 13 травня.

Суд визнав недійсним рішення виконкому Сосницької селищної ради від 2008 року про оформлення свідоцтва права власності на комплекс санаторію за дочірнім підприємством «Укрпрофоздоровниці» «Дитячий санаторій ім. Щорса».

Майно санаторію є державною власністю. Це підтверджується рішенням суду, на підставі якого комплекс будівель санаторію у жовтні 2012 року був зареєстрований за Фондом держмайна.

Санаторій перебував лише у віданні і користуванні «Укрпрофоздоровниці», але не у власності.

Між тим «Укрпрофоздоровниця» у 2005 році сама отримала свідоцтво про право власності на санаторій. А у 2008 році він був перереєстрований на дочірнє підприємство «Дитячий санаторій ім. Щорса». Оформлення права власності на санаторій за «Укрпрофоздоровницею» і її дочірнім підприємством без згоди Фонду держмайна було протиправним.

Як свідчать матеріали справи, представники «Укрпрофоздоровниці» вже встигли продати частину майна.

Комплекс будівель санаторію розташований у Сосниці на вул. 8 Березня, 21 (34 об’єкти) та провул. Зелений, 2 (гуртожиток, гараж з конюшнею).

92,9% акцій ПАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» належать Федерації профспілок України.