Москва поставила Крим на коліна, не дозволивши «автономії» взагалі розпоряджатись бюджетними грошима
23.05.2014   //  

Міністерство фінансів РФ пропонує класифікувати нові суб’єкти Федерації – Крим і Севастополь як дотаційні регіони і встановити для них відповідні обмеження в галузі складання та витрачання бюджету, повідомляє «Коммерсантъ»».

Розроблений Мінфіном проект постанови уряду «Про особливості складання, розгляду та затвердження проектів бюджету Республіки Крим, бюджету міста федерального значення Севастополя і місцевих бюджетів на 2015 рік і формування бюджетної звітності» передбачає віднесення Криму і Севастополя до розряду високодотаційних регіонів, для яких частка трансфертів з федерального бюджету протягом двох з трьох останніх звітних фінансових років перевищувала 60% обсягу власних доходів.

У термінології Бюджетного кодексу це означає фактичне введення зовнішнього фінансового управління. Бюджетні обмеження для таких територій максимальні і починаються з повної заборони місцевій владі самостійно встановлювати зарплати регіональних держслужбовців.

Регіонам наказується укладати угоди з Мінфіном про заходи щодо підвищення ефективності використання бюджетних коштів і збільшення надходжень податкових та неподаткових доходів, виконувати свій бюджет строго через рахунки казначейства і беззастережно розкривати будь-яку фінансову інформацію за першою вимогою фінансового відомства.

У разі невиконання цих правил виділення міжбюджетних трансфертів (за винятком субвенцій) з федерального бюджету призупиняється.

У 2014 році під таким режимом в РФ знаходилися сім регіонів – республіки Алтай, Дагестан, Інгушетія, Карачаєво-Черкеська, Тува, Чечня і Камчатський край.

Але в цьому списку Криму відводиться лідируюче місце – список бюджетних обмежень для нього пропонується суттєво розширити.

На весь 2015 вводиться заборона на давно діюче в Росії правило трирічного бюджетного та податкового планування. Будувати плани Мінфін пропонує тільки на 2015 фінансовий рік. На цей же рік пропонується заборонити створення регіональних дорожніх фондів.

Крім того, владі Криму і Севастополя не дозволять ведення реєстру видаткових зобов’язань і планування бюджетних асигнувань на надання державних (муніципальних) послуг та виконання робіт з урахуванням державного (муніципального) завдання. Кредити місцевим бюджетам з бюджетів Республіки Крим та міста Севастополя можуть надаватися теж тільки на термін до одного року.