Пенсійний фонд заплатить 7 мільйонів за програму своєму колишньому компютернику
22.05.2014   //  

Пенсійний фонд України 6 травня уклав угоди з ТОВ «НВП «Медирент» на послуги консультування і розробки систем і програмного забезпечення. Загальна вартість угод складає 7,41 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З них 2,97 млн грн. заплатять за підтримку і супровід інформаційних технологій, що промислово експлуатуються в Пенсійному фонді України (всі рівні інтегрованої комплексної інформаційної системи: район – регіон – центр).

Решту 4,44 млн грн. коштуватиме комплексний розвиток Інтегрованої комплексної інформаційної системи Пенсійного фонду (ІКІС ПФУ).

Система забезпечує основні технологічні процеси роботи Фонду, а також включає масиви даних:

  • Підсистема Призначення та виплати пенсій деяким категоріям громадян, яка забезпечує своєчасні призначення та виплати пенсій близько 600 тис. пенсіонерам – колишнім співробітникам силових структур;
  • Реєстр застрахованих осіб – близько 300 млн. первинних документів щодо понад 30 млн. застрахованих осіб.
  • «Пенсійний калькулятор»;
  • Централізований електронний «Журнал реєстрації рішень про призначення, відстрочку часу призначення, перерахунок пенсій, переведення з одного виду пенсій на інший (або їх відмову) (Форма 10)»;
  • Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Тендери проведено за процедурою закупівлі в одного учасника у зв’язку із захистом прав інтелектуальної власності.

Майнові права інтелектуальної власності програму «ІКІС ПФУ», версія 2», належать спільно Пенсійному фонду України і ТОВ «НВП «Медирент» (свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 30820 від 30.10.2009 р. і рішення Державної служби інтелектуальної власності про реєстрацію договору, який стосується права на твір № 1672 від 11.11.2011.).

Підрядником створення цієї програми у 2002 році було АТЗТ «Атлас». Однак у 2012 році «Атлас» збанкрутував. Співвласником «Атласу» був Сергій Матвєєв, батько Міс Україна-2004 Лесі Матвєєвої, яка вийшла заміж за депутата Київради Льва Парцхладзе.

Власниками «НВП «Медирент» записані Юрій Шутка і Роман Коваль, колишній голова правління «Атласу». Директором є Юрій Боніславський, який у 2001-2008 рр. очолював ДП «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України». Відомо, що його батько Анатолій Боніславський був раніше заступником голови правління Пенсійного фонду, а у 2011 році був заступником директора ДП «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України».

У «Віснику державних закупівель» опубліковано дані про підряди «НВП «Медирент» на суму 66,28 млн грн., з них від Пенсійного фонду – на 43,26 млн грн.