Конкурс для журналістів-розслідувальників від YanukovychLeaks. Залишився тиждень
22.05.2014   //  

Члени ініціативи YanukovychLeaks разом з проектом підтримки журналістських розслідувань SCOOP (Данія) запроваджують новий професійний конкурс в Україні «Найкраще журналістське розслідування».

На конкурс прийматимуться роботи, виконані у жанрі журналістського розслідування, незалежно від типу медіа (інтернет, друковані медіа, радіо, ТБ). До участі у першому конкурсі запрошуються журналісти, які попри непросту ситуацію в Україні та складні умови для роботи у жанрі розслідувань, намагалися глибше вивчити процеси, які відбуваються в Україні з кінця 2013 року, а також викрити та надати публіці нові суспільно важливі факти.

Роботи, які розглядатиме журі конкурсу, мають бути опубліковані у період з 1 грудня 2013 до 15 травня 2014 року. Тематика робіт має стосуватися подій періоду акцій протесту у центрі Києва, подій у Криму та на Сході України, стосунків з Росією, а також долі Віктора Януковича та його оточення.

Роботи можна надсилати до 4 червня на адресу: journalismaward.2014@gmail.com.

Склад журі для присудження нагороди у Першому конкурсі: Олег Хоменок (Internews Network), Влад Лавров (OCCRP), Катерина Горчинська (KyivPost), Анна Бабінець (Слідство.Інфо), Matthew Kaminski (Wall Street Journal) та низка інших журналістів провідних західних видань, що працюють в Україні та Росії. Учасники проекту YanukovychLeaks не братимуть участь у конкурсі.

Переможець конкурсу отримає оригінальну нагороду та грошовий приз у сумі 1000 євро (кошти для преміювання українських журналістів були зібрані як акт підтримки від журналістів-розслідувачів Данії).

Переможець буде оголошений 6 червня 2015 року. Нагородження відбудеться під час конференції Межигір`яФест, яка триватиме у колишній резиденції Віктора Януковича 6-8 червня.