СБУшники й нардепи заправилися на 5 мільйонів у далеких “родичів” керівництва «Київпастрансу»
21.05.2014   //  

САТ ДГЗ СБ України й Автобаза Управління справами апарату Верховної Ради України 13 травня за результатами тендерів уклали угоди з ТОВ «Вастон» на постачання палива. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Від СБУ фірма отримає 3,43 млн грн.: замовлено 124,8 тис л бензину А-92 ЄВРО (по ціні 14,89 грн./л) і 108 тис л дизпалива ЄВРО (по 14,53 грн./л).

Ще 1,98 млн грн. «Вастону» заплатить парламентська автобаза, яка замовила 125 тис л бензину А-95, ціна за літр склала 15,80 грн.

Власницями фірми «Вастон» наразі є Галина Одинокова і Віра Присяжнюк, вона ж керує компанією. Донедавна замість Присяжнюк другим співвласником була Клавдія Караванова, котра у 2003-2007 р.р. також була співзасновником ТОВ «Ю.С.А.», разом зі Світланою Голубок. Остання у 2009 стала співвласницею ТОВ «Десна – Агріко» разом з Ольгою Орел і ТОВ «Транс Сіті», серед засновників якого є Олена Божкова, у свій час зареєстрована за однією адресою з головним інженером «Київпастрансу» Юрієм Бомбандьоровим.

За даними «ВДЗ» компанія «Вастон» під нинішньою назвою раніше тендерів не вигравала. Разом з тим, раніше вона називалася ТОВ «Нафто-Комерц» і «Нафтокомерц» (через дефіс і разом). Під цією назвою компанія на державних закупівлях отримала замовлень на 83,06 млн грн.

Конкурентом «Вастону» на тендері автобази ВРУ було ТОВ «Вог Рітейл» з групи народного депутата Ігоря Єрємєєва, на торги СБУ крім цих двох ще подавалося ТОВ «Техойл» одесита Віталія Пащенка.

Нагадаємо, в лютому цього року Київський апеляційний госпсуд постановив стягнути з ТОВ «Нафто-Комерц» 32 тис грн. штрафу на користь Автопідприємства Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабміну. У листопаді 2012 року Секретаріат Кабміну купив бензин А-98 на 680 тис грн. і залишив його на зберіганні в компанії «Нафто-Комерц». Коли в подальшому автопідприємство забирало паливо, виявилося, що бензин не відповідав вимогам державного стандарту. На дві вимоги замінити неякісний бензин фірма не відреагувала, тож довелося звертатися в суд з штрафних санкцій.