Арбузов отримав карну справу за створення телеканалу при Нацбанку
20.05.2014   //  

Екс-голова НБУ Сергій Арбузов підозрюється у розтраті майже 120 млн грн державних коштів при створенні телеканалу БТБ. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

За результатами розгляду звернень двох народних депутатів Головне слідче управління Генеральної прокуратури розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем колишніми високопосадовцями НБУ при створенні телеканалу «Банківське телебачення».

У червні 2011 року керівництво НБУ прийняло рішення про створення телевізійного каналу – ТОВ «Банківське телебачення», який би висвітлював діяльність установи за кошти НБУ зі статутним фондом 10 млн грн., який пізніше був збільшений до 150 млн грн.

При цьому, упродовж 2011-2012 років виділялися значні кошти з держбюджету для забезпечення функціонування телеканалу, які спрямовувалися на закупівлю обладнання, надання послуг тощо. На оснащення та функціонування телеканалу було проведено тендери на 118,92 млн грн. За даними «Наших Грошей», було придбано телевізійної техніки на суму 71,33 млн грн. На півтора десятка редакційних автомобілів було витрачено 1,98 млн. грн. Решта підрядів стосувались оплати супутника і користування багатоканальною мережею.

Наразі, колишньому голові НБУ повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а також перевіряється причетність інших службових осіб Національного банку до вчинення протиправних дій.