Єрємєєв розпиляв 28 мільйонів «Львіввугілля» зі своїм бізнес-партнером
19.05.2014   //  

ДП «Львіввугілля» 8 травня за результатами тендеру уклало угоди з ТОВ «Вог Рітейл» на постачання палива на загальну суму 28,15 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено бензин А-76 та А-95, а також дизельне паливо, частина наливом, частина по талонах, однак у якому співвідношенні – не уточнюється.

ТОВ «ВОГ Рітейл» з паливно-промислової групи «Континіум» позапартійного народного депутата Ігоря Єремєєва. Партнером Єрємєва по ці групі є його земляк Степан Івахів, також народний депутат і також позапартійний.

Єдиним конкурентом «ВОГу» на цьому тендері було Спільне українсько-голландське підприємство у формі ТОВ «Львів Петроліум, ТзОВ», яка раніше тендерів не вигравала.

Директором фірми є Сергій Естремський. 51% статутного капіталу належить фірмі ТОВ «Фірма Авіс», що належить Естремському та Вікторії Дубельт, ще 25% належить фірмі «Лугор естаблішмент» (Ліхтенштейн), власником решти 24% є Ірина Шпег.

У 2002 р. «Львів Петроліум» виступив одним із співзасновників, а Естремський – директором ТОВ «ЗНГ-ЛП». Іншим співзасновником компанії стало Спiльне пiдприємство у формi ТОВ українсько-англiйське «Захiдна нафтова група», що належало на той час Єрємєєву, а пізніше Івахіву.

«Львів Петроліум» і «Захiдна нафтова група» були партнерами по вказаній фірмі до 2008 р., пізніше власники змінилися. Наразі частки мають є ТОВ «Нафтотрейд Ресурс» і ПП «Сол-ЛТД». Власниками першого є Віктор Леуш, відомий як заступник директора з персоналу «Золотого екватора» Єрємєєва, і Валентин Цьось, директор ТОВ «Завод «Галичина», що колись належало Івахову, а тепер записане кіпрську компанію «ОВГ Оіл Вест Лімітед», також пов’язану з «Континіумом». Що ж до «Сол-ЛТД», то її співзасновником є ТОВ «Континіум», яке створювали Єрємєєв та Івахів, а нині частку має ще один їхній партнер по «ВОГу» Сергій Корецький.

Тип палива Кількість, л Ціна, грн./л
бензин А-95 40 500 14,99
дизельне паливо 1 668 500 13,79
бензин А-76 (80) 31 500 14,39