«Сафарі» не вдалось забрати у СБУ мільйон патронів для бойової зброї
18.05.2014   //  

Апеляційний суд Києва 5 травня відмовив директору ТОВ «Сафарі-Україна» у поверненні 1 млн патронів для бойової зброї, вилучених СБУ. Про це повідомляється у матеріалах справи.

Патрони 9×19 мм Lunger 115 GRFMJ 100 RD загальною вагою 12 тонн та документацію, яка мали свідчити про контрабандне ввезення патронів в Україну, було вилучено зі складу фірми на початку квітня.

В апеляційній скарзі представник «Сафарі» стверджував, що патрони пройшли митне оформлення, і оскаржував постанову слідчого судді на проведення обшуку на складі. Однак апеляційний суд відмовив, оскільки ухвала на проведення обшуку в нежитловому приміщенні оскарженню не підлягає.

Директором ТОВ «Сафарі-Україна» є Олександр Лунга, повідомляє “Первая инстанция“.

Засновниками «Сафарі-Україна» є кіпрський офшор «Сафарі-армс холдингз лтд» та харків’яни Максим Сліпченко, Олександр Аптілон і Валерій Дема. Вони також заснували ТОВ «Європейський фонд розвитку», яке отримало понад 11 га у Валківському та Нововодолазьокму районах Харківщини для мисливського господарства. Ці землі було забрано у Українського товариства мисливців та рибалок.