У Києві вирішили цього року дітей в Крим не відправляти – поїдуть на Одещину
15.05.2014   //  

Служба у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації 6 травня уклала угоду з Ренійською міжгосподарською дитячою оздоровчою установою «Аист» на закупівлю дитячих путівок на суму 2,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 633 путівки, в середньому по 3 157 грн. кожна.

Тендер проводили за неконкурентною процедурою «у одного учасника» через події в Криму.

Спочатку, у лютому, відповідно до затвердженого річного плану, служба оголосила відкриті торги. Відпочивати діти мали саме в Криму, у червні-серпні. На тендер прийшло чотири учасники, відкриття пропозицій провели, однак подальша оцінка не проводилася – замовник очікував врегулювання ситуації. Однак, вказано в обґрунтуванні, попри той факт, що Крим згідно з позицією уряду лишається невід’ємною частиною території України, подальше укладення договору з кримськими фірмами «мало б негативні наслідки саме у частині виконання з боку учасника своїх зобов’язань внаслідок переведення провадження господарської діяльності суб’єктами АР Крим у відповідність до російського законодавства». Таким чином тендер було скасовано, й оголошено «закупівлю у одного учасника» у зв’язку з непередбачуваними обставинами.

Фірма «Аист» на 20% належить Ренійській райраді (Одеська обл), власниками решти статутного капіталу є Сергій Міркун, Олександ Халяпін, Любмила Гузаірова та сільгосп кооператив «Буджак» Івана Проданова.

Нагадаємо, раніше від направлення дітей до Криму відмовились також установи Донецької та Луганської області, які планували витратити на путівки 19 млн грн.