Родина Буб продала аграріям бензину на мільйон (виправлено)
15.05.2014   //  

Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН України (с.Оброшино, Пустомитівський р-н, Львівська обл) 6 травня за результатами тендеру уклав угоду з МПП «Високий замок» на постачання палива на суму 962 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено бензин А-95, А-92, а також дизельне паливо. Отримуватиме його інститут безпосередньо на АЗС фірми.

Власниками компанії «Високий замок» є родина Буб: Анастасія Євгенівна Буба, Анеля Євгенівна Буба та Євген Євгенович Буба. Останній свого часу був зареєстрований за однією адресою з Євгеном Івановичем Бубою, який у 2004-2011р.р. сам був власником та директором «Високого замку».

Пропозиція «Високого замку» на цьому тендері не була найдешевшою. Такою була пропозиція фірми «Авіас» з групи Ігоря Коломойського, її інститут акцептував першою, однак з невідомих причин угоду так і не уклали. Не підписали договір і з наступним акцептованим учасником – ТОВ «Торговий дім «Маркет-плюс» Михайла Мочана. Лише після цього замовлення дісталося «Високому замку».

Загалом за останні шість років фірма виграла тендерів на 3,76 млн грн., при чому всі – від цього ж Інституту сільського господарства та його дочірнього підприємства.

Тип палива Кількість, л Ціна, грн./л
Бензин А-95 14 000 12,00
Бензин А-92 20 000 11,70
дизельне паливо 50 000 11,20

Після опублікування новини до «Наших Грошей» звернувся екс-депутат Євген Буба. Він повідомив, що він та його родина не мають стосунку до вказаної фірми.

У Львівській області справді зареєстровано два Євгена Івановича Буби різних років народження. Екс-депутат – 1958 р.н., вказаний у новині – більш похилого віку.

«Наші Гроші» приносять вибачення за помилкову інформацію.