Луганська облрада заплатить фірмі Єфремова мільйон за піар
14.05.2014   //  

Виконавчий апарат Луганської облради 29 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Телерадіокомпанія «Регіональна телевізійна система» на послуги трансляції та розміщення програм по висвітленню діяльності облради. Вартість угоди складає 0,94 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Всього замовлено 3450 хв ефірного часу протягом року. З них 3300 хв припадає на телепрограми (тривалість однієї 15 хв) і 150 хв на радіопрограми (тривалість однієї 30 хв). Трансляція має відбуватися у періоди: 9.30-10.30 і 18.00-22.00. Програми мають розміщуватися в ефірі трьох обласних телерадіокомпаній і семи місцевих каналів (Алчевськ, Антрацит, Красний Луч, Лисичанськ, Ровеньки, Свердловськ, Стаханов).

Засновниками ТРК «Регіональна телевізійна система» є Наталія Романова і фірма «Індекспром» з групи голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Власниками «Індекспром» були Ірина Лещенко та Наталія Єфремова (невістка Олександра Єфремова). Недавно Наталія Єфремова вийшла зі складу засновників і єдиним офіційним власником залишилася Ірина Лещенко. Нагадаємо, що на початку квітня рахунки Олександра Єфремова були заблоковані через підозру у фінансуванні тероризму.

Єдиним конкурентом на цьому тендері було ПАТ «Луганська обласна телерадіокомпанія». Згідно з даними SMIDA, власником цієї компанії на 49% є Луганська облрада, а на 51% – ТОВ «Україна енергетична» Родіона Мірошника, чинний депутат Луганської облради (фракція Партії регіонів), який раніше також обіймав посаду заступника голови Луганської облдержадміністрації з питань гуманітарної політики. Відомо, що цей же Родіон Мірошник у 2005 році був першозасновником ТРК «Регіональна телевізійна система».

У Донецькій та Луганській областях тривають заворушення за участі завезених з Росії сепаратистів. Зокрема 11 травня сепаратисти провели референдуми, за результатами яких проголосили народні республіки. Зокрема донецькі сепаратисти стали проситись до складу Росії. Українська влада, США і європейські організації відмовилися визнавати результати референдумів.

Олександр Єфремов заявив, що сепаратистський псевдореферендум не є фарсом і що багато його друзів ходили голосувати.