«Дочка» загарбника Гостинного двору на 650 тисяч завищила вартість реконструкції музею Шевченка у Каневі
14.05.2014   //  

Суд стягнув з корпорації «Українська спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича корпорація «Укрреставрація» на користь Департаменту капітального будівництва Черкаської обласної державної адміністрації 657 тис грн. безпідставно набутих коштів. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 23 квітня.

У червні 2009 року Департамент капбудівництва найняв корпорацію для проведення реконструкції Будинку-музею Т.Г.Шевченка, розташованого на території Шевченківського національного заповідника в Каневі, Тарасова гора. Договірна вартість робіт – 27,38 млн грн. Розрахунок мав проводитися за фактично виконані роботи.

Згодом ревізія Контрольно-ревізійного управління (тепер – Держфінінспекція) встановила, що корпорація завищила вартість виконаних робіт на 657 тис грн. Зокрема, були завищені витрати на оплату праці робітників.

За фактом завищення вартості робіт вироком Соснівського районного суду міста Черкаси у листопаді 2012 року був оштрафований головний спеціаліст відділу технічного нагляду управління технічного забезпечення будівництва Департаменту капбудівництва Черкаської ОДА, який підписав акти виконаних робіт.

Директором Корпорації УСНРПБВК «Укрреставрація» є Едуард Єгоров. Зараз корпорація зареєстрована у Києві на вул. Бориспільській, 6.

Донедавна корпорація була прописана на Контрактовій площі, 4, де зараз зареєстроване ПАТ «Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство «Укрреставрація», яке пов’язують з екс-головою Державного управління справами Андрієм Кравцем.