«Золотоворітців» викинули з дорожнього тендеру на 23 мільйони
13.05.2014   //  

Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області 6 травня за результатами тендеру уклала угоду з ПП «Євродор» на поточний середній ремонт дороги державного значення Н-03 Житомир – Чернівці (окремими ділянками).Вартість угоди складає 22,61 млн грн.Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи мають провести коштом держбюджету до кінця року. Техзавдання по закупівлі не оприлюднене. Оцінка пропозиції, окрім ціни, також включала тривалість гарантійного обслуговування.

ПП «Євродор» зареєстроване у смт Доманівка Миколаївської області. Власником є мешканець Одеської області Артур Асланян. У «Віснику державних закупівель» опубліковано дані про тендери, виграні цією компанією, на 96,01 млн грн.

Учасником торгів також було тернопільське ТОВ«Техно-Буд-Центр», яким раніше володів Любомир Грегоращук, сват начальника Рівненської служби автодоріг, батько депутата Тернопільської міськради від ВО Свобода. Ще одним конкурентом стало луцьке ТОВ «Луцькавтодор-Сервіс», що входить в групу ЛАД Юрія Ольхового, котрий у 2009-2010 роках очолював Службу автомобільних доріг у Волинській області.

Замовник відхилив пропозицію ТОВ «Союз Проект Менеджмент» за 21,52 млн грн., що була найдешевшою на тендері. Причиною стало те, що підприємство не надало інформацію щодо кваліфікації працівників, не підтвердило наявність досвіду виконання аналогічних договорів та не вказало який саме вид робіт виконувався на субпідряд.

«Союз Проект Менеджмент» засноване «Естель ЛТД» (Сполучене королівство) і ТОВ «Компанія «Престиж Плюс», записане на Олександра Дерипапу і Юрія Пацука, який водночас є директором ТОВ «Поліс Інвест», яким володіють Віктор Ящук та Сергій Самусєв (корпорація «Золоті ворота»).

До грудня 2012 року основним власником фірми «Союз Проект Менеджмент» було ТОВ «Альфадорбуд» Віктора Ящука.

Євген Прусенко, який до втечі Януковича очолював «Укравтодор», в 2005-2006 р.р. очолював департамент технічного розвитку дорожнього сектору корпорації «Золоті ворота».