На «Олімпійському» півроку існувало кафе, не сплачуючи оренди і комуналки
12.05.2014   //  

Суд стягнув з ТОВ «Інвестиційна будівельна компанія «Оптіма-Проект» на користь Національного спортивного комплексу «Олімпійський» 931 тис грн. заборгованості з орендної плати і 277 тис грн. боргу зі сплати комунальних послуг, а також 105 тис грн. штрафів за прострочення виплат. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 24 квітня.

Фірма з грудня 2011 року по травень 2012 року орендувала приміщення площею 618,2 кв м на нульовому рівні стадіону НСК «Олімпійський», де організувала заклад громадського харчування.

Орендна плата за місяць становила 158 тис грн. (без ПДВ). 70% орендної плати стадіон мав перераховувати до державного бюджету.

Фірма не сплатила ні орендну плату, ні комунальні послуги загалом на суму 1,21 млн грн. «Олімпійський» вимагав від фірми оплатити борг, на що компанія влітку 2013 року повідомила, що вона вже фактично не здійснює господарську діяльність через відсутність коштів та ліквідацію активів. Фірма також заявила, що в неї немає документів на підтвердження існування боргу перед стадіоном.

Суд стягнув заборгованість з фірми «Оптіма-Проект», оскільки це є порушенням укладеного договору.

ТОВ «Інвестиційна будівельна компанія «Оптіма-Проект» у 2008 році заснували екс-депутат Вишгородської районної ради Олег Мартиновський (46%), а також Владислав Болячий і Микола Терентьєв. Очолив фірму Дмитро Бєлкін, який з літа 2011-го став єдиним засновником компанії.