Хроніка грабежів і мародерств на Донбасі під час сепаратистського заколоту
12.05.2014   //  

1399623337_v-kramatorske-separatisty-ustanovili-ognevye-tochkiУ Донецькій у Луганській областях за останній місяць було скоєно низку кримінальних злочинів, влаштованих прихильниками незалежності регіону. За даними «ЛIГАБiзнесIнформ«, відомо щонайменше про 16 злочинних нападів. У тому числі було викрадено автомобіль голови Луганської облради, пограбовано банки, магазини зброї. Вкрали навіть партію м’яких дитячих іграшок.

«Наявна небезпечна тенденція – частота кримінальних злочинів, спрямованих на збагачення і грабіж, росте як сніжний ком. Регіон стає непридатним для бізнесу і нормального життя», пише видання.

7 квітня. Донецьк

Проросійські активісти спробували викрасти тролейбус. Як розповів мер Донецька Олександр Лук’янченко, в трамвайно-тролейбусне управління прийшли 20 осіб у масках і зажадали, щоб їм дали тролейбус. Необхідність мати тролейбус вони пояснили тим, що з ним барикада буде виглядати більш переконливо. «Питання вдалося вирішити швидко – керівництво ТТУ сказало цим людям, що за кермом тролейбусів зазвичай жінки, і це переконало претендують відмовитися від ідеї», – розповів Лук’янченко.

7 квітня. Донецьк

Із захопленоїднем ранішеОбласної адміністраціїлюдивмаскахвиносилиоргтехніку, повідомило місцеве видання«ОстроВ». За їх данимипо алеїповзбудівлісепаратисти вмаскахвинеслитри системні блоки, атакожмонітор.Офісна технікабулазагорнута вганчірки.

9 квітня. Луганськ

З захопленого будівлі Донецької обласної держадміністрації вкрали гербову печатку Головного управління юстиції.

16 квітня. Слов’янськ

Люди в камуфляжній формі і з автоматами вкрали у пожежної бригади службовий автомобіль. За даними рятувальників, пожежний автомобіль викрали «з метою використання гучномовців для агітації серед населення». Після тривалих переговорів машину повернули.

18 квітня. Краматорськ

Група озброєних людей зайшла на стоянку банку і, погрожуючи автоматами, забрала чотири інкасаторських автомобіля «ПриватБанку». Зажадала ключі від автомобілів.
Працівники стоянки натиснули на тривожну кнопку виклику, але міліція не приїхала. Співробітникам довелося віддати збройним особам ключі від чотирьох автомобілів: Subaru Legacy, Toyota Sienna, Hyundai Tucson і Mitsubishi Outlander.

28 квітня. Горлівка

Невідомі озброєні люди напали на водіїв трьох інкасаторських машин «ПриватБанку», які знаходяться на майданчику, що охороняється МВС. Машини погнали в невідомому напрямку. У інкасаторських машинах грошей не було.

30 квітня. Донецьк

Близько 30 озброєних людей пограбували одне з донецьких відділень «Райффайзен Банка Аваль». Правоохоронним органом вдалося затримати сімох нальотчиків, у них вилучили два автомати «Калашникова» і кілька пістолетів.

1 травня. Луганськ

Озброєні проросійські екстремісти вкрали машини співробітників Луганської облради з гаража установи. Всього викрали чотири машини, серед яких і автомобіль голови облради Валерія Голенка. Крім автомобілів, з будівлі ОДА пропали комп’ютери, цінні речі співробітників і навіть їх змінний одяг.

3 травня. Луганськ

Під Луганськом бойовики відібрали інкасаторський автомобіль, в якому знаходився 1 млн гривень. Прес-служба ГУ МВС України в Луганській області повідомила, що в 15.40 на блокпосту на мосту через річку Сіверський Донець, вісім озброєних людей у ​​камуфляжі, погрожуючи зброєю зупинили інкасаторський автомобіль «Фольксваген-транспортер». Після чого охоронців вигнали з машини, а сам автомобіль відігнали у двір захопленої обласної держадміністрації.

3 травня. Горлівка

Озброєні люди в камуфляжі забрали з місцевого автосалону 17 автомобілів.

5 травня. Краматорськ

Воорженние люди прийшли в місцеве Трамвайно-тролейбусне управління (ТТУ) з вимогою віддати їм вантажний транспорт. Коли з’ясувалося, що машин у робочому стані немає, викрали директора ТТУ Сергія Шацького і пізніше вимагали за нього викуп – 25 мішків з піском.

5 травня. Донецьк

Два десятки озброєних чоловік в балаклавах і камуфляжі викрали автомобілі з автосалону «ЗАЗ Шевроле». Зловмисники розбили панорамні вікна салону і вивезли близько 10 легковиків. Про це повідомляє газета «Сегодня». Також забрали запчастини для авто з сервісної служби.

5 травня. Донецьк

15-20 озброєних людей з перервою в кілька годин пограбували два збройових магазину в Донецьку – Ібіс і Зброя. Всього забрали більше 50 одиниць зброї. Нападники наполягали, щоб співробітники магазинів підписали акт передачі зброї представникам Донецької народної республіки.

5 травня. Свердловськ

Сім озброєних бойовиків, використовуючи автомобіль, перекрили проїзд двом вантажівкам – КАМАЗ і ЗІЛ. Після того, як автомобілі зупинилися, під загрозою застосування зброї бойовики виштовхали водіїв і заволоділи вантажівками.

6 травня. Луганськ

Озброєні автоматами люди прийшли на штрафмайданчик, де зберігаються речові докази по кримінальних справах. Погрожуючи розстрілом охоронцеві штрафмайданчики, забрали у нього телефон, ключі, і викрали 10 автомобілів. Того ж дня, але ввечері, схожа група озброєних сепаратистів викрала ще 7 машин – вже з іншого штрафмайданчики.

7 травня. Щастя

На в’їзді в місто Щастя Луганської області двоє невідомих у камуфляжі і з автоматами вкрали мікроавтобус, набитий м’якими іграшками. До вечора машину повернули власнику, але іграшки з неї зникли. Оціночна вартість іграшок – 50 тис. грн.