Єремєєв за допомогою державного «Укргазвидобування» спустошив бюджет на 4 мільйони
12.05.2014   //  

ukrgazНестандартна схема проведення аукціону ПАТ «Укргазвидобування» з продажу нафтопродуктів дозволила фірмі WOG скупити дизельне паливо за ціною 15 250 грн/т, хоча інші учасники готові були купувати дизель по 15 600-15 700 грн/т. Про це у Facebook написав колишній перший заступник ПАТ «Укргазвидобування» Олексій Тамразов, який займав посаду до березня 2014 р.

29 квітня «Укргазвидобування» виставило на аукціон 10 800 тонн дизельного палива за стартовою ціною 16 000 грн. Весь обсяг був розподілений на 30 лотів. Після того, як на стартову ціну бажаючих не знайшлось, ведучий аукціону об’єднав усі 30 лотів в один, одночасно опустивши ціну на 750 грн/т – до 15 250 грн/т. Таким чином були відсічено кілька десятків заявок крім однієї, оскільки для участі в аукціоні потрібно було внести завдаток, а єдиною фірмою, яка внесла завдаток на весь обсяг виявилась фірма WOG.

Таким чином протягом одного дня державна компанія втратила близько 4 млн грн. прибутку.

За словами Тамразова, учасники аукціону не будуть скаржитись на це порушення Антимонопольний комітет, оскільки «їм ще працювати із «Укргазвидобуванням». Відтак він вирішив сам звернутись в АМКУ.

Нагадаємо, що 6 березня 2014 року ПАТ «Укргазвидобування» очолив Сергій Костюк, який раніше займав посаду заступника начальника управління реалізації власного виробництва «Укргазвидобування».

WOG контролюють народній депутат Ігор Єрємєєва та його партнери – Степан Івахів, Петро Димінський, Сергій Лагур.