За що викидають з тендерів на Донеччині: 1 непідписана сторінка, 1 забраклий день й 1 не так підписаний конверт
10.05.2014   //  

Верхньоторецька селищна рада Ясинуватського району Донецької області 30 квітня за результатами тендерів уклала угоди з ТОВ «Будівельна компанія «Стек» на будівельні роботи з улаштування каналізації та станцій очистки зальною вартістю 3,95 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 2,59 млн грн. піде на будівництво станції очистки господарсько-побутових стічних вод, а також відновлення мережі каналізації та каналізаційної насосної станції селища Красний Партизан Ясинуватського району.

Решту 1,36 млн грн. витратять на аналогічні роботи в селищі Верхньоторецьке того ж району.

Усі роботи фінансують з місцевого бюджету, завершити повинні до кінця поточного року.

Донецька фірма «Стек» існує менше року – її заснували у серпні 2013р. Сергій Коваленко  і Станіслав Спектор. Уже в грудні фірма виграла перший тендер – 4 мільйони на капремонт підстанції №8 станції швидкої медичної допомоги м. Донецька. Таким чином на сьогодні фірма вже отримала держзамовлень на майже 8 млн грн.

Загалом же на обидва тендери подавалися одні й ті ж шість компаній. Одну з них відхилили з обох торгів за неправильно підписаний пакет, ще одну – за те, що забезпечення було дійсне 119 днів замість 120. Ще одну фірму не допустили до тендеру по Красному Партизану за те, що одна сторінка документації була непідписана й непроштампована.

Таким чином допущеними лишалися:

  • фірма «Топ-Енерго», наразі належить Олені Земляній, однак до липня 2010 р. її власником був депутат Донецької міської ради Ігор Свиридов, колишній  перший заступник директора «Донецькміськводоканала» (2009-2011), тендери виграє регулярно, загалом за останні шість років – 58,41 млн грн.з них половина – від міськводоканалу.
  • ТОВ «Донбудгруп» Антона Папіна, заснована у травні минулого року, статутний капітал 1 тис грн.,  тендерів не вигравала
  • ТОВ «Глав-Інж-Строй» Артема Момота й Світлани Саламатіної, за останній рік виграла на Донеччині тендерів на 19,61 млн грн.