Донька «ударівця» отримає 26 мільйонів на ремонт столичних доріг
08.05.2014   //  

КК «Київавтодор» 25 квітня уклала низку угод з ТОВ СБМУ «Підряд» на послуги з поточного ремонту об’єктів вулично-шляхової мережі м. Києва. Загальна вартість угод складає 26,16 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено поточний (дрібний) ремонт доріг у всіх районах Києва, а також балансових об’єктів КП «Київавтошляхміст» і КП ШЕУ «Магістраль».

СБМУ «Підряд» заснувала низка фізосіб, зокрема серед них Ганна Скіценко, дочка депутата Київської міськради Володимира Жукова («УДАР»). З 2002 по 2005 р. Жуков входив до складу власників фірми особисто. До 2007 року він очолював «Київавтодор», тобто замовника цього тендеру. За даними «ВДЗ», за останні п’ять років фірма виграла тендерів на 241,19 млн грн.

СБМУ «Підряд» відоме також як постійний постачальник асфальту для «Київавтодору». Теперішній очільник «Київавтодору» раніше поскаржився журналістам, що його відомство обмежене у виборі постачальників асфальту. У Києві таких тільки два: вищезгадане СБМУ «Підряд» і ПАТ «Асфальтобетонний завод «АБ Столичний», яким майже наполовину володіє родина Сергія Тігіпка і ТОВ «Альфадорбуд» віце-президента «Золотих воріт» Віктора Ящука.

Конкурентами на торгах були комунальні районні ШЕУ, які раніше отримували щорічні підряди на поточний і капітальний ремонт столичних вулиць і доріг. Приватні фірми почали вигравати тендер на ямковий ремонт доріг у Києві після того, як у кінці березня 2013 року «Київавтодор» очолив Петро Береговий, котрий до того упродовж дев’яти років очолював КП ШЕУ Дарницького району м. Києва».

Нагадаємо, лідер «УДАРу» Віталій Кличко балотується на посаду мера Києва.