Росіяни не збираються рятувати провальний курортний сезон у Криму – дані закупівель
07.05.2014   //  

Російські державні компанії направлять на відпочинок у Крим незначну частину своїх співробітників. А приватні фірми взагалі не збираються направляти своїх людей на окупований півострів. Про це повідомляє «РБК».

На російському сайті держзакупівель виявили 20 лотів на загальну суму 398 рублів (близько 100 млн грн.) на відпочинок пенсіонерів, дітей, інвалідів та робочих у Криму. Більше всього заявок від Мінсоцзахисту населення Московської області, яке планує цього року направити у Крим близько 2 тисяч дітей, 1 тисячу інвалідів і 1,7 тисяч дітей-інвалідів.

Вже в восьмий раз поїдуть у Крим студенти МДТУ ім. Баумана, який витратить на путівки у Феодосію та Коктебель 3,7 млн руб.

«Аерофлот» збирається направити у Крим 110 працівників. При цьому, ця держкомпанія направляла своїх співробітників у Крим і у попередні роки.

Дочірня фірма «Газпрому» з Ямбурга виділила 20 млн рублів на кримські путівки. Однак сам «Газпром» на вищому рівні питання по відправленню своїх працівників у Крим ще не вирішив. «Питання опрацьовується», – повідомив представник монополії.

Опитані РБК приватні компанії не збираються наслідувати приклад бізнесу з державною участю. «Російський стандарт», коньячний виробник «Кін» і пивоварна компанія «Балтика» не планують відправляти працівників у Крим, повідомили РБК в їх прес-службах.

«У нас інший підхід в принципі, – говорить представник «Балтики». – Ми не закуповуємо путівки для співробітників, ми припускаємо, що співробітники, маючи гроші на руках, самі краще зможуть прийняти рішення, куди їх витратити, в тому числі організувати відпочинок під час відпустки».

Раніше джерело РБК в РСПП розповідало, що великий бізнес просили по можливості відправити працівників у кримські оздоровниці на закритій частині з’їзду РСПП з Володимиром Путіним наприкінці березня. Ніякої зобов’язалівки посилати кого-небудь на відпочинок до Криму немає – все на рівні рекомендацій, каже Ілля Джус, представник віце-прем’єра Дмитра Козака, який курирує в уряді новий регіон Росії.

Нагадаємо, минулого року у Криму відпочили 6 млн чоловік, з яких дві третини були з України.