Мерія заплатить 2 мільйони партнерам екс-заммера за свої тролейбуси, які віддала їм в оренду
07.05.2014   //  

Управління розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради 22 квітня уклало угоду з ТОВ «Єлисаветградська транспортна кампанія» на транспортні послуги з перевезень міським електричним транспортом. Вартість угоди складає 2,20 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На 2014 рік замовлено 940 914 км перевезень.

Тендер проведено за процедурою закупівлі в одного учасника, що замовник пояснив відсутністю альтернативи.

«Єлисаветградська транспортна кампанія» є балансоутримувачем міського пасажирського наземного тролейбусного сполучення, контактної мережі тролейбусних ліній, кабельної мережі, тягових підстанцій, спеціалізованого рухомого складу та транспортних засобів, комплексу програмно-технічних засобів автоматизованої системи диспетчерського управління міським пасажирським транспортом, які обслуговують 197,5 штатних працівників.

«Єлисаветградська транспортна кампанія» контролюється родиною Євгенія Бахмача. Їм також належить ПАТ «Автобусний парк» 13527, де до 2010 року працював на посаді директора Василь Дзядух, який потім став першим заступником міського голови Кіровограда. Дзядуха звільнили у березні минулого року. Потім близько року він очолював Знам’янську райдержадміністрацію.

На посаді заступника мера Дзядух займався питаннями транспорту, зокрема виступав за підвищення тарифів на проїзд і радив поганим перевізникам йти з транспортного бізнесу. Також Василь Дзядух є депутатом Кіровоградської міськради і членом комісії з питань управління комунальною власністю і приватизації.

Відомо, що власником тролейбусної мережі є Кіровоградська міська рада, але близько 2004 року її здали в оренду приватній компанії. Причиною стало те, що КП «Кіровограделектротранс» опинився на межі банкрутства. У 2010 році Кіровоградський міськвиконком звільнив «ЄТК» від орендної плати на 10 років, на ці кошти приватна фірма мала модернізувати майновий комплекс.

Відомо, що такі перевізники отримують відшкодування з бюджету за транспортні послуги для пільгових категорій громадян. Інформація про інші тендери, виграні вищезгаданими фірмами, у «ВДЗ» не публікувалася.