Фіктивні компанії, які розпиляли 100 мільйонів, згодом допомогли народитись телеканалу «112» Захарченка
07.05.2014   //  

Пов’язані між собою фіктивні компанії розпиляли понад 100 млн грн. бюджетних коштів на рекламі до Євро-2012.

У 2011-2012 рр. компанія «Смарт Студіо» отримала тендерних підрядів на 38 млн грн, «Медіапрофіт» – 23 млн. грн, «ЄС комюнікейшн груп» – 15 млн грн., а «Тамонтен» – 25 млн грн.

Як з’ясувала телепрограма «Наші гроші», фірми існують лише на папері і записані на підставних осіб. Зокрема, номінальною власницею, «Тамонтену» виявилась 70-річна Ірина Дрюкова, яка ніколи не займалась бізнесом. Нагадаэмо, Держфінінспекція у ході перевірки встановила, що державний «Енергоатом» сплатив «Тамонтену» 2,2 млн грн. за рекламу, яка не була ніде розміщена.

Колишня сусідка Дрюкової Лариса Морозова записана власницею ТОВ «Медіапрофіт» (стала власницею впритул перед початком тендерів), однак за її ж словами, ніколи про це не чула, і в жодних тендерах участі не брала.

Прописаний разом із Морозовою Віталій Морозов є власником фірми «ЄС комюнікейшн груп», а його бізнес-партнери володіють компанією «Смарт студіо».

Окрім того, раніше Віталій Морозов допоміг у створенні телеканалу «112», який пов’язаний із менеджерами екс-міністра МВС Віталія Захарченка.

Засновані ним «Аріадна ТВ», «Новий формат ТВ» і «Партнер ТВ» дивним чином отримали дефіцитні ліцензії на цифрове мовлення, а згодом передали їх новоствореному телеканалу «112».