Єрємєєв розпиляв 7 мільйонів з власним техніком, а Коломойський – з «рідними» оффшорками
07.05.2014   //  

ВАТ «Запоріжжяобленерго» 22 квітня за результатами тендеру уклало угоди на постачання палива на суму 14,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 7,35 млн грн. отримає ТОВ «ВОГ Рітейл» з паливно-промислової групи «Континіум» народного депутата Ігоря Єремєєва.

При цьому єдиним конкурентом «ВОГу» на виграному ним лоті було ТОВ «ВК Імпекс». Власником фірми є Микола Голанов, також відомий як начальник відділу технічної експлуатації АЗС тієї ж групи «Континіум». Зареєстрований «Імпекс» у Луцьку, на Єршова 1. На цій же адресі приписана ще низка компаній, пов’язаних з народни депутаттом – місцева філія «Золотого Екватора» Єрємєєва, ТОВ «Дельта Вест Оіл Груп», засноване партнерами Єрємєєва по «ВОГу» Стапаном Іваховим та Сергієм Корецьким, наразі переведене на голландську «Вест Оіл Груп Холдінг Б. В.».

Решта 6,65 млн грн.  дістанеться ТОВ «ВТФ «Авіс» голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського.

Окрім «Авіаса» на цей лот також подавалося ТОВ «Запоріжнафтопродуктгруп», що записане на низку оффшорів: «Кріспекс Інк», «Грандос Ентерпрайзес ЛТД», «Експрес Таймс ЛТД» (Сент-Кітс і Невіс); «Глевісс Венчерз ЛТД» «БІ-СІ Карго Сервісес Лімітед», «Глобал Чемікал Сервісес Лімітед», «Транссалф Лімітед», «Транссіа Трейдінг Лімітед», «Юнайтед Шіпментс Трейдінг Лімітед» (Віргінські острови), «Ончан Лімітед» (Беліз).

На цей же список оффшорів (за винятком «Юнайтед Шіпментс») оформлена сумська фірма «Екфіла», з якою «Авіас» нещодавно розігрував 25 млн грн. на паливо для Сумського обленерго. При цьому директором компанії «Екфіла» є Сергій Глущевський, який у 2005 р. очолив сумську філію ТОВ «НК Альфа-Нафта». Мережа заправок «Альфа-Нафта» підконтрольна групі «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Щодо «Запоріжнафтопродуктгруп», то його директором є Головко Олександр Володимирович.  Людина з таким ПІБ відома як партнер Боголюбова по фірмі ТОВ «Трейд 770».

Нагадаємо, трохи більше 60% акцій ВАТ «Запоріжжяобленерго» належить державі, решту акцій контролюють кіпрські офшори Bikontia Enterprises Limited та Lex Perfecta Limited Костянтина Григоришина та Ігоря Коломойського.

Тип палива

«ВОГ Рітейл»

«Авіас»

К-сть, л

Ціна, грн./л

К-сть, л

Ціна, грн./л

бензин А-92(картки)

297 600

14,88

370 500

13,80

бензин А-95 (картки)

68 480

15,30

12 720

14,10

паливо дизельне (картки)

134 200

13,98

100 800

13,50