Фірму «тендерників-міліціонерів» оштрафували за поставку шоломів для СБУ
05.05.2014   //  

Суд оштрафував ТОВ «Виробниче підприємство «Компанія ДіСі» на користь Служби безпеки України на 645 тис грн. за невчасну поставку некомплектного товару. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 15 квітня.

Штрафи стягнуті за те, що фірма поставила захисні шоломи у неповній комплектації, прострочивши строки поставки.

8 червня 2012 року СБУ в особі військової частини Е 6117 за 1,93 млн грн. закупило у ТОВ «ВП «Компанія ДіСі» 100 захисних титанових шоломів U-95 «ТІГ» із забралом. У комплекті також передбачено: запасний чохол для шолому камуфльований; чорна сумка для переноски із міцної штучної водостійкої тканини.

Товар мав бути поставлений до 29.06.2012, натомість фірма привезла його 27.07.2012.

31.07.2012 сторони склали акт приймання товару і виявилося, що до комплекту поставки не надані забрала до шоломів, запасні чохли та сумки для переносу.

Засновником ТОВ «ВП «Компанія ДіСі» є Сергій Сігал, директор – Костянтин Нільга.

Нагадаємо, що ТОВ «ВП «Компанія ДіСі» входить входить у неформальну групу приватних підприємств, які, будучи  засновані колишніми працівниками органів внутрішніх справ, розіграли між собою півмільярда гривень на тендерах МВС та Міноборони.

Мешканці квартир, у яких прописані фірми-прокладки, повідомили телепрограмі «Наші гроші», що ними неодноразово цікавились прокуратура та міліція. Аналіз поставок показав, що фірми з орбіти компанії «ДіСі» продавали державі товари у кілька разів дорожче, ніж сама «ДіСі» продає у своїх роздрібних магазинах.