«Енергоатом» по наводці «Наших Грошей» з’ясував, що справді переплачує за сталь через «халатність» чиновників
05.05.2014   //  

ВП «Атоменергомаш» ДП «НАЕК «Енергоатом» (Енергодар) через недобросовісність чиновників замовив сталь дорожче, ніж повинен був, підписавши договір не з тим постачальником. Про це 29 квітня повідомила прес-служба «Енергоатому».

Службове розслідування відповідного тендеру «Атоменергомашу» було проведено за фактом публікації на сайті «Наші гроші», в якій ішлося про те, що прокат збираються закупити за завищеними цінами.

Комісія встановила: замість прийняти більш економічно вигідну пропозицію, договір підписали з постачальником, чия ціна була на 404,7 тис. грн. вища.

«Зазначене стало можливим у зв’язку із неналежним виконанням своїх посадових обов’язкові окремими службовими особами ВП «Атоменергомаш»,- зазначається у повідомленні.

Комісією запропоновано необхідні заходи щодо недопущення нанесення збитків Компанії, а також щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

Разом з тим, жодної інформації про скасування тендеру на «ВДЗ» поки не опубліковано.

Тендер про який ідеться у повідомленні «Енергоатому» – це закупівля плаского прокату з нержавкої сталі.

Угоду на її постачання «Атоменергомаш» уклав 28 березня з ТОВ з іноземними інвестиціями «Агис-Сталь». Сума договору склала 1,30 млн грн. При цьому, тендерні ціни на деякі вили продукції були суттєво вищі за ринкові: різні види прокату у відкритих джерелах можна було знайти на 30-40% дешевше.

Фірму «Агис-Сталь» заснували у Дніпропетровську у 2004 р., до кінця 2010 р. власником був москвич Аркадій Волосовець, потім компанію перереєстрували на Жанну Орлову з села Ільїнське в передмісті Москви.

Єдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ «Транскомплект-С». Раніше ця зареєстрована в Києві фірма належала Наталії Оглєзнєвій з Керчі, наразі переписана на Романа Гоцуляка.

Участь у тендері намагалися взяти ще три компанії, які відхилили за неповний пакет документів. Дві з них пропонували постачати прокат на 26-31% дешевше.