«Донецькобленерго» розіграло 80 мільйонів на електролінії між нечужими фірмами
05.05.2014   //  

ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» 23 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «ВП «Донецький завод високовольтної апаратури» («ДЗВА») на роботи з реконструкції ПС «Южна 110/10 кВ» в Донецьку. Вартість угоди склала 79,95 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи фінансують з коштів обленерго, завершити повинні до кінця серпні наступного року.

Власником донецького «ДВЗА» зі статутним капіталом 300 тис грн. є Андрій Дмитрієв. За останні шість років фірма виграла тендерів на 319,82 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми на тендері було ТОВ «Спеціалізована пересувна механізована колона-99». Фірма зареєстрована у Дніпропетровську, однак власниками також є донеччани – Костянтин Лебедєв і Геннадій Антоненко.

Антоненко разом з Олексієм Демченком є співвласниками  фірми з майже ідентичної до переможця назвою – ТОВ «Донецький завод високовольтної апаратури» (без «ВП»). Ця компанія зареєстрована в Донецьку за адресою вул. професорів Богославських, будинок 2А. Там же до 2011 р. там же було приписане і «ВП «ДЗВА».

Окрім того Антоненко з Демченком раніше також були відомі як співвласники ТОВ «Донпроменерго». Цю фірму вони заснували у 1999р., вийшовши зі складу власників у 2004. Останні два роки  партнером по цій фірмі був Олексій Кіндєєв, нинішній заступник директора «Укренерго» з капітального будівництва та закупівель. Він же в 2001-2011 р.р. очолював фірму у якості директора.

Олексій Кіндєєв був одним трьох топ-менеджерів «Укренерго», призначених у травні 2013 року новим директором – Петро  Омеляновським. Раніше Омеляновський очолював «Західенерго», яке входить у групу ДТЕК Ріната Ахметова.

За останні шість років «СПМК-99» виграла тендерів на 61,09 млн грн., «Донпроменерго» на 145,26 млн грн., «тезка» переможця нинішнього тендеру – жодного.