Кремль підтвердив, що не буде захищати донбаських терористів
02.05.2014   //  

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що організатори антитерористичної операції на Сході України будуть нести відповідальність перед українським народом. При цьому представник Путіна не сказав нічого про можливість військового нападу Росії на Україну і акцентував увагу лише на використанні авіації українськими військовими. Про це повідомляє «УНІАН».

 «Що стосується відповідальності, яку неминуче понесуть ті люди, які ухвалили рішення про таку операцію із залученням бойової авіації, збройних сил, то цю відповідальність, безумовно, вони нестимуть перед українським народом, у першу чергу, напевно, це найголовніше», заявив Пєсков у ефірі державного каналу «Росія-24».

Пєсков закликав «і європейські столиці, Сполучені Штати Америки дати відповідну оцінку тому, що відбувається, і закликаємо, звичайно, одуматися тих, хто застосовує авіацію проти населених пунктів».

Прес-секретар Путіна зробив заяву після того, як українські військові приступили до ліквідації озброєних угрупувань у Слов’янську вранці 2 травня. В ході операції терористи за допомогою зенітно-ракетних комплексів знищили три українські вертольоти, кількох військових було вбито. Вертольоти виконували виключно розвідувальні функції, жодного обстрілу вони не проводили.

Також сьогодні голова партії «Справедлива Росія» Сергій Міронов заявив, що події на Донбасі є внутрішніми справами України.

Нагадаємо, на початку квітня голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Росія не має наміру анексувати Донбас.

Відповідаючи на питання, чи збирається Росія «відрубати» схід і південний схід України Лавров заявив: «У нас не може бути таких бажань. Це суперечить корінним інтересам Російської Федерації», – заявив Лавров в ефірі телеканалу «Россия 1».