Міноборони поза конкурсом віддало «регіоналу» третину мільйона за знеболювальні
30.04.2014   //  

Міністерство оборони України 22 квітня уклало угоду з ТВО «Стиролбіофарм» на закупівлю ін’єкційних знеболювальних засобів на суму 388,20 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 30 тис одиниць Буторфанолу тартрату у вигляді розчину для ін’єкцій 2 мг/мл по 1 мл у шприц-тюбику. 1,29 грн./шт. Препарат мають доставити в Київ до 30 квітня.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «у одного учасника» через нагальну необхідність приведення у бойову готовність збройних України, відтак їх забезпечення медикаментами – Буторфанол купують для комплектації індивідуальної аптечки військовослужбовців ЗСУ.

Власником фірми «Стиролбіофарм» (Горлівка, Донецька обл.) є Микола Янковський, народний депутат попереднього скликання (Партія регіонів), колишній власник концерну «Стирол», який він у 2010 р. продав Дмитру Фірташу. За даними «ВДЗ», за останні шість років це перший державний підряд «Стиролбіофарму».

Довідково:

Буторфанол тартрат – це синтетичний наркотичний анальгетик; в ін’єкційному вигляді застосовується при середньому та сильному болі, в якості премедикації при загальній анестезії, як компонент внутрішнього наркозу, а також для післяопераційного знеболення.