За розпил 30 мільйонів АМКУ оштрафував фірми з орбіти Буряків на 340 тисяч
28.04.2014   //  

Антимонопольний комітет 23 квітня оштрафував ТОВ «Бюро Ейнштейн» на 40 тис. грн та ТОВ «Енергетична група» на 300 тис грн. за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Про це повідомляється на сайті Антимопольного комітету.

Компанії вчинили антиконкурентні узгоджені дії, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю бітуму за державні кошти, проведених ДП «Київське обласне дорожнє управління» у 2011 році.

За даними «Віснику державних закупівель», такі договори були підписані 17 жовтня 2011 року. Було придбано 3000 т бітуму нафтового дорожнього на 22,95 млн грн. Протокол розкриття пропозицій конкурсних торгів у «ВДЗ» не оприлюднений.

Власниками «Бюро Ейнштейн» записані кияни Сергій Гущин та Світлана Діденко, директором є Михайло Безкоровайний, який займає аналогічну посаду в ТОВ «Група Сігур», що належить ТОВ «КУА «ІС-Холдинг» і Анні Пилипчук, доньці Юрія Кулачека, співвласника і директора ТОВ «Енергетична група». Іншими співвласниками є Олександр Сорочинський і Світлана Антошко.

ТОВ «Енергетична група» пов’язують зі сферою впливу Олександра Буряка, брата народного депутата Сергія Буряка. Серед першозасновників «Енергетичної групи» разом з Кулачеком був Володимир Клименко, який працював першим заступником голови правління «Брокбізнесбанку», що контролювався Буряками.

«Бюро Ейнштейн» виграла тендерів на 277,25 млн грн., останні підряди отримані 26 червня 2012 року, «Енергетична група» – на 18,22 млн грн., останній у вересні 2011 року.