Розплідник гуцульських коней підрихтують на 5,5 мільйонів, змовників викинули
28.04.2014   //  

Науково-виробнича асоціація «Племконецентр» (Ужгородська обл.) 12 квітня уклала угоду з ТзОВ «Інтербуд» на послуги реконструкції та організації утримання коней. Вартість угоди складає 5,54 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено реконструкцію двох телятників під конюшні, адміністративно-навчального приміщення з інфраструктурою та будівництво постійної «гуцульської стежки» для потреб семінарів і виявлення робочої продуктивності коней, а також організація утримання коней гуцульської породи табунним методом, заснованим на природних пасовищах і залісненій місцевості на зразок традиційного розведення на Гуцульщині в с. Голубине (Закарпатська область) площею 6,5 га.

Власниками фірми «Інтербуд» є Василь Цанько і Федір Гелетей. Єдиним конкурентом на торгах став підприємець Сергій Бурмей.

Решту шість пропозицій замовник відхилив – частину через невідповідність документації конкурсних торгів, а заявки ТзОВ «РБК Гефест» і ТОВ «ПБК «Закарпатреконструкція» як такі, що подані пов’язаними особами. А саме майже вся документація  ТзОВ «РБК -ГЕФЕСТ» співпадає з документацією ТОВ «ПБК «Закарпатреконструкція».

«РБК Гефест» зареєстроване у Києві, власниками значаться Віталій Данилочкін і Лідія Макій. «ПБК «Закарпатреконструкція» заснував в Ужгороді Михайло Несух.

Довідково:

Гуцульські коні визнані аборигенною породою і перебувають під охороною.

НВА «Племконецентр» є найбільшим центром розведення гуцульських коней в Україні. Племконецентр додатково фінансується Міністерством аграрної політики та продовольства і реалізовує міністерські програми, що стосуються ідентифікації і ведення реєстру гуцульських коней по всій Україні.