Донецький аеропорт не може забрати у «Альткому» 1,6 мільйона за електрику
25.04.2014   //  

Суд стягнув з ТОВ «Альтком» Інвест-Строй» на користь комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Донецьк імені С.С. Прокофєва» 1,61 млн грн. боргу за користування електромережами. Про це свідчить рішення Господарського суду Донецької області від 10 квітня.

У 2009 році фірма і аеропорт уклали договір про спільне використання технологічних мереж. За цією угодою аеропорт забезпечив подачу електричної енергії для проведення робіт. За період з травня 2011 року по серпень 2013 року у фірми утворився борг за користування електромережами у розмірі 1,61 млн грн.

Суд визнав наявність боргу і відкинув посилання фірми на те, що  вона не отримувала рахунки на оплату вказаних послуг, оскільки аеропорт надав суду копії списків поштових відправлень з календарними штемпелями.

У 2011-2012 роках «Альтком» Інвест-Строй» отримав державні підряди на реконструкцію аеровокзального комплексу донецького аеропорту на суму 1,96 млрд грн. Усі тендери були проведені за процедурою закупівлі в одного учасника.

ТОВ «Альтком» Інвест-Строй» входить до фінансово-промислової групи «Альтком», засновниками якої є Олександр Тісленко (61 місце у рейтингу найбагатших українців Forbes-2013) і Сергій Павлічєв. «Альтком» почав активно вигравати державні тендери після призначення Бориса Колеснікова віце-прем’єр-міністром з питань Євро-2012. За останні п’ять років корпорація отримала підрядів на загальну суму 14,07 млрд грн. Однак після відставки Колеснікова з уряду «Альтком» перестав вигравати значні державні підряди. Сам Колесніков заперечує свою причетність до фірми.