Зник хабарник з Нацради по ТВ, якого відпустив погуляти також зниклий суддя Родіон Кірєєв
24.04.2014   //  

барановЧлена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Євгена Баранова оголосила в розшук Служба безпеки України. В оперативній інформації значиться, що Баранов переховується від органів прокуратури. Дата зникнення – 26 лютого. Фотографію і дані про розшук Баранова розмістили на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Також зазначається, що суд постановив затримати підозрюваного з метою приводу. Член Нацради з питань ТБ і радіо підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ст. 368 ч. 5 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка обіймає особливо відповідальне становище).

Євгенія Баранова, призначеного до Нацради за квотою Партії регіонів, та члена громадської ради при Нацраді Андрія Соломаху було затримано у День журналіста 6 червня 2013 року при отриманні хабара в $50 тисяч.

Суддя печерського районного суду Родіон Кірєєв посадив у тюрму Юлію Тимошенко і відпустив хабарника, взятого на горячому.

Суддя печерського районного суду Родіон Кірєєв посадив у тюрму Юлію Тимошенко і відпустив хабарника, взятого на горячому.

У переддень свята Нацрада проводила чергове засідання. Серед рішень та надання ліцензії на супутникове мовлення рекламному каналу РТПС. «Саме з представниками цього каналу, за версією слідства, вели переговори Баранов та Соломаха. І саме за надання можливості знову підключитися до супутника член Нацради нібито вимагав 40 тис. доларів», – повідомляли журналісти «Слідство.info».

Через тиждень після затримання суддя Печерського суду Києва Родіон Кірєєв відпустив під підозрюваних «особисте зобов’язання».

Нагадаємо, Родіон Кірєєв у 2011 році був суддею по справі проти Юлії Тимошенко і присудив їй сім років ув’язнення. Після цього, згідно з його декларацією про доходи, у нього вдвічі зросла зарплата – з 77 до 131 тис грн. Також він придбав дві квартири та три автомобілі.