У Львові відловлять і каструють тисячу безпритульних тварин по 624 гривні за голову
24.04.2014   //  

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради 11 квітня уклав угоду з ЛКП «Лев» на послуги відлову безпритульних тварин, їх кастрацію та стерилізацію. Вартість угоди складає 624 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У техзавданні вказано, що йдеться про регуляцію чисельності безпритульних тварин гуманними методами, що виключає жорстоке поводження. До кінця року планується відловити 1000 тварин.

Передбачено виїзд бригади по відлову за зверненнями фізичних та юридичних осіб. Приступити до виконання термінового звернення мають протягом 2 годин з часу його отримання. Підрядник повинен мати щонайменше один автомобіль, обладнаний боксами для перевезення відловлених тварин, приміщення для перетримки, огляду та ветеринарних хірургічних втручань, післяопераційного утримання. У складі персоналу має бути лікар ветеринарної медицини, ветфельдшер, водій, собаколов, робітник по догляду за тваринами, ін.

У 2013 році аналогічні послуги коштували 278 тис грн., але кількість відловлених тварин не вказувалася. У 2012 році – 260 тис грн., кількість відловлених тварин не мала перевищувати 100 особин на місяць.