Охоронювана «розвозка» екзаменаційних матеріалів для абітурієнтів щороку обходиться в 4–6 мільйони
23.04.2014   //  

Український центр оцінювання якості освіти 19 квітня уклав угоду з Державним підприємством спеціального зв’язку на послуги з поштових перевезень матеріалів зовнішнього незалежного оцінювання знань осіб, які вступають до вузів, на суму 4,45 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про поштове перевезення та доставку матеріалів зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2014 році.

Ці послуги щороку замовляють держпідприємству спецзв’язку за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника». Це пояснюють тим, що процес проведення ЗНО передбачає охорону матеріалів тестування під час транспортування до пунктів тестування та у зворотному напрямку, матеріали пересилають з документацією щодо якої встановлено вимоги конфіденційності та схоронності.

Проходження ЗНО є обов’язковою умовою вступу до вищого навчального закладу починаючи з 2008 року. За даними «ВДЗ», минулого року послуги з розвезення матеріалів обійшлися в 4,50 млн грн., позаминулого – в 6 млн грн., у 2011 р. угоду укладали на 4 млн грн.