Фірми екс-міністра транспорту не отримають обіцяного мільярда на дніпропетровську дорогу
23.04.2014   //  

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області 14 квітня за результатами тендеру уклала угоду з ПАТ«Трест Дніпродорбуд» на розмітку автодоріг державного значення. Вартість угоди складає 3,92 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Відомо, що 18 березня замовник акцептував низку пропозиції щодо поточного ремонту, будівництва та розмітки дороги Знам’янка – Луганськ – Ізварине (на м. Волгоград через Дніпропетровськ, Донецьк) та кількох інших доріг в Дніпропетровській області на загальну суму 1,15 млрд грн.

З них ПАТ«Трест Дніпродорбуд» мала отримати замовлень ще на 448,46 млн грн. – однак договори по цих тендерах не були підписані, оскільки приблизно через місяць замовник відмінив результати закупівель. Офіційною причиною вказано скорочення видатків.

Ще на 703,79 млн грн. було акцептовано пропозицій ТОВ «Спецбудконтакт», але результати тендерів так само були скасовані через скорочення видатків

За даними SMIDA, акціонерами компанії «Трест Дніпродорбуд» є колишній міністр транспорту України Костюченко Леонiд Михайлович і Костюченко Сергiй Михайлович, який раніше очолював Дніпропетровську службу автодоріг та був секретарем Дніпропетровської міськради, а також Андрiй Телесай і Валентина Губарєва.

До середини листопада 2010 року співвласником «Спецбудконтакт» був той же Андрій Телесай. Сьогодні власником записаний Дмитро Орел, а директором є Віктор Хобот, на якого переформили фірму після Телесая.

На тендері «Спецбудконтакт» вказав адресу Дніпропетровськ, вул. Передова 671, хоча офіційно фірма має запорізьку прописку. По вул. Передовій 671 зареєстроване зокрема ТОВ «Екобудмаш», директором і співвласником якого сьогодні є Андрій Телесай. Співвласниками цього підприємства через ТОВ «Дніпром-М» також є члени сім’ї екс-директора Дніпропетровської служби автодоріг (2005-2010) Валерія Фалюша – син Владислав і дружина Наталія.

У «Віснику державних закупівель» опубліковано дані про підряди «Трест Дніпродорбуд» на суму 2,61 млрд грн. і «Спецбудконтакт» на суму 0,65 млрд грн.