«Украерорух» купив тренажер для літака за $11 мільйонів – дорожче від самого літака
22.04.2014   //  

Australian_Beechcraft_B300_King_Air_350Державне підприємство обслуговування повітряного руху України 4 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ITC Exim s.r.o. (Чехія) угоду на придбання тренажера літака за $11,12 млн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено тренажер літака Beechcraft King Air 350 (КТС – BKA 350) для проведення попередньої підготовки екіпажу до польотів, а також для відпрацювання завдань тренажерної підготовки. Тренажер має імітувати нормальні (штатні), складні та аварійні ситуації польоту в реальному масштабі часу на усіх етапах виконання польоту, також створювати зображення різних ландшафтів, будівель, неба і моря, різні акустику польоту й кліматичні умови.

До кінця поточного року тренажер мають доставити, встановити й налагодити у відокремленому підрозділі Украероруху «Центр авіаційної підготовки та сертифікації» у Києві.

Для порівняння – самі літаки Beechcraft King Air 350i коштують близько $7,5 млн.

Згідно з даними чеського реєстру компаній, фірму-переможця тендеру заснував у 2010 р. прописаний у Празі Геннадій Коваленко. Тоді компанія називалася «International Medical Care s.r.o.». У червні 2012 р. фірма змінює власника, ним стає Олександр Вчерашнюк з Бучі, а саму компанію перейменовують у «ITC Exim s.r.o.». На сорінці Вчерашнюка у соцмережі Facebook зазначено, що мешкає він у Києві, закінчив КПІ за спеціальність «Видавнича справа», а працює наразі менеджером з зовнішньоекономічної діяльності у SportTop LLC. Це мережа магазинів, яка спеціалізується на тренажерах та спорттоварах.

Єдиним конкурентом фірми було московське ТОВ «Авінтел».

Раніше жодна з фірм в Україні тендерів не вигравала.