Аласанія витратить 1,8 мільйона на дослідження аудиторії НТКУ
22.04.2014   //  

Національна телекомпанія України 4 квітня уклала угоду з ТОВ «Індустріальний телевізійний комітет» на послуги щодо дослідження ринку і надання даних вартістю 1,77 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер з комітетом проводять по «закупівлі у одного учасника», оскільки «ІТК» має виключні майнові права на дані дослідження проявів телевізійної сітки та реклами і на дані ТВ панелі з правом передачі таких даних третім особам. Ці права «ІТК» отримало на підставі договорів з ТОВ «Комунікаційний Альянс» і ТОВ «АСНільсен Юкрейн», які й здійснюють вказані дослідження.

Аналогічне дослідження НТКУ замовляє у «ІТК» вже третій рік поспіль,  минулого року воно обійшлося в 1,63 млн грн., позаминулого – 1,31 млн грн.

«Індустріальний телевізійний комітет» займається дослідженням телеаудиторії і за індивідуальним замовленням надає дані та звіти по ній, також створює рейтинги по каналах, програмах, рекламі, рекламодавцях.

Створений у 2002 р., «ІТК» діє як об’єднання телеканалів та медійних агенцій, зокрема в «ІТК» представлені основні телевізійні групи (Inter Media Group, «Медіа Група Україна», «1+1 медіа», StarLightMedia) та «5 канал», основні медійні групи (Publicis Groupe Media, Omnicom Media Group, ADV Group, GroupM) та агенція Media Arts Group Ukraine.

НТКУ очолює відомий журналіст Зураб Аласанія.