Керівництво донецькою міліцією захопили люди Ріната Ахметова
20.04.2014   //  
Хазяї Донбасу Віктор Янукович і Рінат Ахметов.

Хазяї Донбасу Віктор Янукович і Рінат Ахметов.

Після втечі Віктора Януковича керівниками УМВС в Донецькій області були призначені представники компаній Ріната Ахметова. Про це пише Артем Фурманюк на сайті «Радіо Свобода».

Начальником УМВС було призначено Костянтина Пожидаєва, який раніше керував службою безпеки ДТЕК. Він «оперативно наповнив керівництво міліції області старими перевіреними кадрами – справжніми церберами Донецького клану, що ненавидять все, що пов’язане з Україною, в цілому, та Майданом, зокрема».

Серед них і новий начальник управління кримінального розшуку ГУ МВС в області, який свого часу очолював службу безпеки на Маріупольському меткомбінаті імені Ілліча, що належить Ахметову, і нинішній начальник кримінальної міліції області Сергій Пілігрім – колишній заступник начальника Маріупольського порту з безпеки, який також контролюється Ахметовим.

«У блокуванні однієї з військових частин в Донецької області в кінці березня брали активну участь двоюрідний брат і племінник начальника міліції Донецької області – Олег та Сергій Пожидаєви. Вочевидь, що на сторону українців ніколи б не примкнув і Валентин Парсенюк, який був відсторонений з поста начальника міліції Миколаївської області через жахливі події у Врадіївці», – пише Фурманюк.

І якщо в кабінетах обласного УВС усюди виключно ахметовські кадри, то по містах і селах Пожидаєв розсадив начальниками служак найвпливовішої в недавньому минулому «Сім’ї» України. Наприклад, пост глави міліції Дзержинська дістався Павлу Панасюку, що був із давніх пір фаворитом Віктора Януковича, а начальником Ясиноватської міліції став кум сина екс-генпрокурора і народного депутата Артема Пшонки – Сергій Забор.

«Таким чином, міліція Донецької області підкорялася Авакову лише номінально. Фактично, всі кандидатури міліцейських градоначальників затверджувалися зовсім не у профільному міністерстві, а в офісі Ріната Ахметова в «Люксі»… Про який захист Донецької області від сепаратистів взагалі могла йти мова з такими призначенцями? Лише про сприяння!», – вважає автор.

Нагадаємо, у районних центрах Донецької області озброєними сепаратистами захоплено низку державних будівель, у тому числі МВС та СБУ.

У Словянську було вбито бійця СБУ. За даними нардепа Сергія Капліна, його було вбито людиною, який приїхав на автомобілі охоронної фірми «Явір-2000». Ця фірма належить депутату Полтавської облради від Партії регіонів Євгенію Лихожону і вона охороняє енергетичні об’єкти Ріната Ахметова.