КМДА продасть офтальмологам ділянку на Печерську, де будує тезка фірми Януковича
19.04.2014   //  

Департамент земельних ресурсів Київської міськдержадміністрації 10 квітня уклав угоду з ПП «У.К.Р.-ГЕО» вартістю 2,40 тис грн. на послуги з підготовки до продажу ТОВ «Розвиток та традиції українського мистецтва» земельної ділянки на узвозі Крутому, 3 у Печерському районі м. Києва. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Ділянка займає 968   кв.м. Цільове призначення земельної ділянки: для експлуатації та обслуговування існуючої адміністративної будівлі.

ТОВ «Розвиток та традиції українського мистецтва» засноване іншим ТОВ «Київський Мистецький Арсенал», основним засновником якого є литовець Олег Коврігін. Він є консультантом мережі офтальмологічних клінік «Новий зір», у медичному бізнесі вже 15 років.

Раніше основним видом діяльності ТОВ «Розвиток та традиції українського мистецтва» були дослідження і розробки в галузі гуманітарних наук. Після зміни власників у кінці 2012 року фірма стала займатись нерухомістю.

Відомо, що на замовлення ТОВ «Розвиток та традиції українського мистецтва» ТОВ «Мако Трейдінг» проводить тут реконструкцію нежитлового будинку під офтальмологічний центр діагностики, лікування, профілактики. Відомо, що виконавця робіт оштрафували на 51 тис грн., оскільки фірма не забезпечила безпечні умови праці працівникам, будмайданчик захаращено будівельним сміттям, не повністю огороджені небезпечні ділянки. Крім того, на час перевірки у фірми був відсутній проект виконання робіт.

«Мако Трейдінг», зареєстроване на киянина Андрія Шапоренка та Ріну Ракутубе з Чернігова. Назва фірми співзвучна з донецьким «Мако-Трейдінг» Олександра Януковича.