У тендерного улюбленця попередньої влади забрали ділянку на Русанівці
15.04.2014   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Сіті-Інвестгруп» повернути Київраді земельну ділянку площею 0,26 га, яка розташована по вул. Ентузіастів, 49 у Дніпровському районі столиці. Про це свідчить рішення Господарського суду Києва від 26 березня.

Рішення суду мотивоване тим, що строк дії оренди ділянки закінчився 11 грудня 2012 року. При цьому фірма мала право на поновлення договору, але для цього треба було повідомити Київраду про свої наміри письмово за три місяці до закінчення строку дії договору, чого «Сіті-Інвестгруп» не зробив.

Пояснюючи своє право на землю, фірма вказала на те, що вона є власником нерухомого майна, розміщеного на ділянці.

Суд встановив, що «Сіті-Інвестгруп» отримало свідоцтво на право власності на нерухоме майно площею 14,2 кв м 26 лютого 2014 року, тобто після закінчення дії договору оренди. Крім того, суд не отримав жодних доказів того, що це приміщення розташоване саме на орендованій ділянці. За нерухомістю закріплена адреса: вул. Ентузіастів, 49-Б, а ділянка має адресу: вул. Ентузіастів, 49.

Фірма отримала ділянку в оренду на 5 років у грудні 2007 року для будівництва торговельно-офісного центру з закладами культурно-розважального призначення та паркінгами загального користування.

Засновниками ТОВ «Сіті-Інвестгруп» є Олександр Ступак і ТОВ «Глд-Інвест-Україна», засновником якої є австрійська компанія «Глд Холдінг Гмбх».

Ступак був співзасновником фірми «Ректан», що займається харчуванням дітей-чорнобильців на підряді у Мінсоцполітики і вже отримала замовлень на 62,31 млн грн. Ступак також є партнером по ТОВ «Грандвуд інвест» Олексія Чеботарьова, близького до екс-голови МВС Віталія Захарченка. Чеботарьова вважають одним з головних гравців нелегального ринку горілки.