Дачі Путіна (фото)
01.04.2014   //  

Палац для молодят Путіна і Кабаєвої, імператорський палац для Путіна під Санкт-Петербургом, на який скинулись олігархи, та інші визитівки режиму.

Крим ще не встиг стати Росією, як у оточенні самопроголошеного прем’єр-міністра автономії Сергія «Гобліна» Аксьонова заговорили про необхідність створення дачі для Володимира Путіна. Під неї планують віддати пансіонат «Гліцинія» (на фото), який належить Держуправлінню справами президента України, а за часів СРСР його полюбляв Леонід Брєжнєв.

гліцинія

Десять років тому Леонід Кучма навіть дозволив продаж росіянам цього пансіонату і операція вартістю 78 млн грн. була вже на фінальній стадії – росіяни перерахували третину суми. Однак Майдан зробив президентом Віктора Ющенка, а той наклав вето на оборудку і пансіонат повернули Україні через суди.

Тепер Путін загарбав Крим і можна не сумніватись, що віднині жоден суд не заборонить йому створення чергової резиденції на захопленій території. Буде вона в «Гліцинії», чи де інде – не важливо. Головне, що вона буде. Оскільки Путін керується принципом «я каждый камень как кобель в тебе пометил, Коктебель». Всюди, де його нога затримується довже ніж на добу – виростають резиденції.

Загалом Путін має в Росії 20 резиденцій в різних куточках Росії. Серед усіх президентів світу більше має тільки лідер Північної Кореї. Пропонуємо насолодитись переглядом деяких з путінських дач.

Резиденція у Прасковєївці Краснодарського краю за $1 млрд

путин кабаеваОфіційно у Путіна заперечують стосунок до цього палацу на ділянці 68 га. Неофіційно в Росії говорять, що це палац для молодят – Путіна і гімнастки Аліни Кабаєвої. Офіційно про це більше не говорять, бо опозиційний політик Борис Нємцов за документальні свідчення цього факту отримав 15 діб тюрми.

Янукович зі своїм жлобським «Межигір’ям» мав би просто вдавитись від заздрощів. Хоча при його відсутності смаку він навряд чи зрозуміє про що тут мова. Бо у Віктора Федоровича теж дорого все було, навіть люстри з позолотою по 8 мільйонів євро.

сочі

сочі1 сочі3

сочі4 сочі6

Резиденція «Лунная поляна» на горі Фішт під Сочі

На 105 гектарах Путіну звели горнолижну дачу, приурочивши будівництво до зимової Олімпіади в Сочі. Щоб обійти власну заборону на будівництво у цих заповідних місцях «Лунну поляну» збудували під видом полігона наукового центру «Біосфера». А потім передали на баланс Управління справами президента Росії. Замовником будівництва була «Роснефть» Ігоря Сєчіна. Будували югославські робітники по фінському проекту. Вартість будівництва невідома, однак лише дорога до резиденції коштувала близько $70 млн.

Лунна поляна

Лунна поляна1 Лунна поляна4

Лунна поляна2 Лунна поляна3

Резиденція «Ново-Огарево» під Москвою

Путін постійно живе на Рубльовці, у 30 кілометрах від Москви. Це радянська держдача, яку він облюбував не тільки для поспати, а і для офіційних зустрічей.

ново-огарево ново-огарево янек

Константинівський палац у Стрельні під Санкт-Петербургом

Ну що ж за імператор без власного палацу від вірнопідданих. Кілька нафтогазових компаній Росії скинулись на $200 мільйонів і спеціально для Путіна звели цей палац на ділянці 140 га. У 2010 році для нього було куплено на аукціонах картин на $20 мільйонів.

Константиновский

Константиновский1

Константиновский2 Константиновский3

Резиденція «Бочаров ручей» під Сочі

Кажуть, це улюблена резиденція Путіна для літніх відпусток. Тут він також проводить офіційні зустрічі. Є вертолітний майданчик, два басейни (з прісною і морською водою), тренажерний зал. На пляжі – причал для президентської яхти

бочаров

бочаров1 бочаров2

Долгие Бороды

Будинок в Новгородській області на півострові на озері Валдай. Площа маєтку – 930 га. На території – президентська церква, купальня, два ресторани, кінозал, боулінг, вертолітний майданчик. Число обслуговуючого персоналу – більше 100 людей.

бороди

бороди2 бороди21

“Волжский Утёс” у Самарській області

Санаторій на Куйбишевському водосховищі. Повністю реконструйований в 2007 році до саміту «Росія-ЄС» за 3,8 млрд руб. У резиденцію входять готель на 192 номери, котеджі, величезний кінозал, басейни, лазні, парники, кінний двір, вертолітний майданчик, гірськолижний комплекс, 3000 чоловік обслуговуючого персонала.

Утес

“Дом Севастьянова” в Єкатиринбурзі

Палац, побудований в першій чверті XIX століття на березі Міського ставка, утвореного греблею на річці Ісеть. На реконструкцію в 2008 році витрачено 1,35 млрд рублів, з яких 150 млн пішли на покупку меблів у санкт-петербурзької компанії «МТК».

Севастьянова

Севастьянова3 Севастьянова2 Севастьянова1

Майендорф у підмосковній Барвисі

Замок в селищі Барвиха на Подушкінском шосе. У минулому – садиба баронів Мейендорф. Капітальна реставрація проведена в 2003-2004 роках. Зараз належить Управлінню справами Президента. На реконструкцію замку площею 1300 кв. м витрачено щонайменше $100 млн, тобто $80 тисяч за квадратний метр.

Майендорф Майендорф1

Майендорф2 Майендорф3

Державна гостьова резиденція (К-4) у Санкт-Петербурзі

Резиденція на Кам’яному острові в дельті Неви. До складу об’єкта входять особняк Мельцера і чотири окремо розташованих будови (це особняк Шене, баня при особняку Мельцера, службовий флігель Мельцера і колишній особняк банкіра Соловейчика).

камен

«Янтарь» у Калінінградській області

Державний комплекс управління справами президента в місті Піонерський. Ціна будівництва резиденції – близько 6 млрд. рублів. Складається з п’ятизіркового готелю та адміністративного корпусу, обидві будівлі площею по 5 тис. кв. м.

янтарь

Міловка на Волзі

Садиба в кілометрі від міста Плесо на правому березі Волги. Пам’ятник історії, архітектури, садово-паркового мистецтва кінця XVIII-початку XX століть.

Миловка

Мораль цього огляду така. Путіну дуже страшно втратити таку купу «золотих батонів». Тому він душить і душитиме будь-яку можливість свого повалення. Тепер у Москві планують зробити своє антимітингове законодавство ще жорсткішим – передбачено карну відповідальність і до 5 років тюрми.

норвегия

Юрій Ніколов, «Наші Гроші»