Партнер дружини екс-замначальника УДСО взяв 5,5 мільйони за охорону залізниці і прокурорів
14.04.2014   //  

ПП «Олімп-Юг» 19 лютого-1 квітня отримало охоронні підряди на суму 5,42 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З них 4,73 млн грн. заплатять за охорону структурних підрозділів пасажирської служби ДП «Одеська залізниця»: вагонна дільниця Шевченко, пасажирський вокзал Одеса-Головна, пасажирський вокзал Херсон, пасажирське вагонне депо Одеса-Головна, вагонне депо Каховка, пасажирське вагонне депо Миколаїв.

Ще 0,13 млн грн. фірма отримає за охорону госпрозрахункової поліклініки Одеської залізниці.

Також 0,56 млн грн. коштуватимуть послуги безпеки та громадського порядку для прокуратури Одеської області.

Щодо останнього тендеру, то згідно з протоколом розкриття пропозицій, спочатку заявка «Олімп-Юг» була відхилена, оскільки підприємство не мало дозволу на вогнепальну зброю.

27 лютого замовник акцептував пропозицію Військової частини 3012. Однак 17 березня з’явилася інформація про акцепт пропозиції «Олімп-Юг», з яким і підписали договір. Інформація про оскарження цієї закупівлі у «ВДЗ» не публікувалася.

Власником «Олімп-Юг» записаний одесит Сергій Червяков, який також є співвласником ТОВ «Олімп-ОхоронаЮг», де має частку Галина Рахубенко, у свій час зареєстрована за однією адресою з Сергієм Рахубенком, який був заступником начальника Управління державної служби охорони при ГУМВС України в Одеській області. У 2010 році він вийшов на пенсію по вислузі років. До грудня 2012 року Сергій Рахубенко очолював Одеську обласну організацію партії «УДАР».

За даними «Віснику держзакупівель», компанія «Олімп-Юг» отримала підрядів на 12,45 млн грн., «Олімп-ОхоронаЮг» тендерів не вигравала.