Рава-Руський завод злив «регіоналу» 5 мільйонів на якісь товари без тендеру (додано)
13.04.2014   //  

(додано інформацію замовника)

ДП «Рава-Руський шпалопросочувальний завод» 27 січня без проведення відкритих торгів уклало угоду з ТОВ «Виробниче-комерційне підприємство «Алвема». Вартість договору складає 4,94 млн грн. Про це повідомляється у звіті держпідприємства про укладені договори без застосування процедур закупівель за І квартал 2014 року, опублікованому у «Віснику державних закупівель».

Що саме і по якій ціні придбають не вказано. Опубліковано тільки код товару 20.14.7, що позначає продукти хімічні: похідні рослинних або смолистих продуктів, оливи, спирт етиловий.

Засновниками ВКП «Алвема» є Олексій Зайцев, депутат Макіївської міської ради від Партії регіонів, а також Ігор Колесніков, Михайло Тупак та Сергій Голощапов.

«Рава-Руський шпалопросочувальний завод» належить до сфери управління Міністерства інфраструктури України, входить до складу Укрзалізниці. Згідно з чинним законодавством, дане держпідприємство має право не проводити тендер, якщо закупівля здійснюється за рахунок власних коштів за умови, що вартість предмета закупівлі товару не перевищує 5млн грн.

До квітня 2013 року фірма «Алвема» отримувала замовлення від цього держпідприємства через тендери. На закупівлях із дотриманням тендерних процедур «Алвема» отримала підрядів на 57,93 млн грн.

Після опублікування цієї інформації до «Наших Грошей» надійшов лист від ДП «Рава-Руський шпалопросочувальний завод».

Директор підприємства Юрій Чорний наголосив, що «згідно з чинним законодавством, дане держпідприємство має право не проводити тендер, якщо закупівля здійснюється за рахунок власних коштів за умови, що вартість предмета закупівлі товару не перевищує 5 млн. грн.».

Також пан Чорний поінформував, що «з 2006 до квітня 2013 року з фірмою «Алвема» за результатом проведення відкритих торгів укладено угод на поставку товарів на загальну суму 50,1 млн. грн. і тільки одна угода на суму 4,94 млн. грн. у 2014 році, яка не передбачає згідно з законодавством проведення відкритих торгів».

Окрім цього пан Чорний вважає, що «жодних «підрядів» фірма «Алвема» не «отримувала» від ДП «Рава-Руський шпалопросочувальний завод», а лише являлась Постачальником Товарів».