Прибирати Стрижень за 1,7 мільйона буде фірма, яка минулого року спалилася на розіграші
12.04.2014   //  

Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради 1 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будівельна компанія ПМК-55» на першу чергу розчищення русла річки Стрижень в Чернігові за 1,74 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Стрижень розчищатимуть на ділянці від проспекту Перемоги до вулиці Гетьмана Полуботка, це близько півкілометра річки. До кінця року коштом місцевого бюджету, тут мають розчистити ділянку від сміття, вийнятий ґрунт вивезти, укоси закріпити монолітним бетоном, на лівому березі реконструювати пішохідну доріжку, влаштувати освітлення, аварійні дерева видалити, натомість засіяти багаторічні трави.

У зв’язку з тим, що р.Стрижень знаходиться в межах охоронної археологічної зони, проектом також передбачається кошти на археологічні вишукування, сума не уточнюється.

Будівельна компанія «ПМК-55» належить однойменному ТОВ, власником якого у свою чергу є ТОВ «Концерн Водполімер». Засновниками цієї фірми є родина Усів: Олександр Ус, Володимир Ус та Сергій Ус. Фірма заснована у лютому 2012 р., раніше вигравала тільки один тендер – на розвиток мережі водопроводу м.Семенівка Чернігівської області за 2,19 млн грн. Натомість минулого року фірма розіграла тендер будівництво водогону для Бахмацької ЦРЛ за 2,05 млн грн. з компанією «Будпласт – 2», співвласниками котрої раніше також були Сергій Ус та Олександр Ус.

Цього розу єдиним конкурентом «ПМК-55» була чернігівська філія ТОВ «Еліт Коттедж Компані» Володимира Алєксєєнка та Андрія Каптюра, яке за останні шість років тендерів не вигравало.